Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 S NASLOVNE STRANE | KAKO JE ŽIVOT NASTAO?

Odgovor vredan pažnje

Odgovor vredan pažnje

NAKON što razmotre dokaze, mnogi zaključuju da je život nastao pod uticajem više inteligencije. Pogledajte primer Entonija Flua, profesora filozofije koji je jedno vreme bio istaknuti zagovornik ateizma. Ali ono što je saznao o neverovatnoj složenosti života i fizičkih zakona u svemiru navelo ga je da promeni mišljenje. Ukazujući na rezon drevnih filozofa, on je napisao: „Moramo slediti dokaze, kud god nas oni vode.“ Ovog profesora su dokazi vodili do zaključka da postoji Stvoritelj.

Džerard Hertel, kog smo pomenuli ranije, došao je do istog zaključka. I pored visokog obrazovanja i karijere entomologa, on je rekao: „Nisam video nijedan dokaz da je život spontano nastao iz nežive materije. Red i složenost živih bića uverili su me u to da mora postojati neko ko je sve to organizovao i osmislio.“

Kao što se o nekom umetniku može mnogo saznati na osnovu njegovih dela, tako je i na osnovu sveta prirode Džerard Hertel razumeo kakav je Stvoritelj. On je takođe odvojio vreme da bi se upoznao s knjigom koja potiče od Stvoritelja, naime s Biblijom (2. Timoteju 3:16). U njoj je pronašao logične odgovore na pitanja o poreklu čoveka, kao i praktične savete za rešenje problema s kojima se ljudi danas suočavaju. Takođe se uverio da je Biblija delo jednog velikog uma.

Kao što se i Džerard Hertel uverio, biblijski odgovori su vredni naše pažnje. Zašto ih i vi ne biste osmotrili?