Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Mudrost zove — da li je čujete?

Mudrost zove — da li je čujete?

„Zar mudrost ne zove, i zar razboritost ne pušta glas svoj? Stoji na vrhu visina, pored puta, na raskršću puteva. Pored vrata, na ulazu u grad, na kapijama ona iz sveg glasa viče.“ (POSLOVICE 8:1-3)

MUDROST je neprocenjiva. Bez nje bismo neprestano pravili greške. Ali gde se prava mudrost može pronaći? Pisac biblijske knjige pod nazivom Poslovice govorio je o nenadmašnoj mudrosti našeg Stvoritelja. Ta mudrost je dostupna praktično celom čovečanstvu u jednoj veoma posebnoj knjizi, Bibliji. Osmotrite sledeće:

  • Biblija je „knjiga s najvećim tiražem u istoriji“, navodi se u delu The World Book Encyclopedia. „Prevedena je na više jezika nego bilo koja druga knjiga.“ Celokupna Biblija ili neki njeni delovi dostupni su na skoro 2 600 jezika, što znači da preko 90 posto čovečanstva može da je čita.

  • Mudrost „iz sveg glasa viče“ na još jedan način. U Mateju 24:14 čitamo: „Ova dobra vest o kraljevstvu propovedaće se po celom svetu za svedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj [sadašnjeg sveta].“

Za ’dobru vest‘ se može reći da je prava mudrost jer skreće pažnju na Božje rešenje svetskih problema — Božje Kraljevstvo. Ono će vladati celim svetom — dakle, postojaće samo jedna vladavina (Danilo 2:44; 7:13, 14). Zato se i Isus Hrist molio: „Neka dođe kraljevstvo tvoje. Neka bude volja tvoja, kako na nebu tako i na zemlji“ (Matej 6:9, 10).

Za Jehovine svedoke je čast što propovedaju Božje Kraljevstvo u 239 zemalja i teritorija. Mudrost se zaista svugde može naći — ’na raskršću puteva, pored vrata, na ulazu u grad‘. Da li je čujete?