Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 S NASLOVNE STRANE | ZAŠTO NE ODUSTATI OD ŽIVOTA?

Zato što postoji nada

Zato što postoji nada

„Krotki će posedovati zemlju, i uživaće u izobilju mira.“ (PSALAM 37:11)

Biblija kaže da je ljudski život ’pun nemira‘ (Jov 14:1). Nema čoveka koji nije doživeo neku tragediju. Ali neki su izgubili svaku nadu, kao da ne postoji svetlo na kraju tunela i nema izgleda za bolje sutra. Da li se i vi tako osećate? Ako je tako, budite sigurni da Biblija pruža pravu nadu — ne samo vama već celom čovečanstvu. Na primer:

  • Biblija kaže da je Jehova Bog zamislio da ljudi mnogo bolje žive (Postanak 1:28).

  • Jehova Bog nam obećava da će zemlju pretvoriti u raj (Isaija 65:21-25).

  • Ta obećanja će se sigurno ispuniti. U Otkrivenju 21:3, 4, stoji:

    „Evo Božjeg šatora među ljudima! Bog će prebivati među njima i oni će biti njegov narod i sam Bog biće s njima. On će obrisati svaku suzu s njihovih očiju i smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni bola više neće biti. Nestalo je ono što je nekad bilo.“

To nije samo puki san. Jehova Bog će to ostvariti, a on ima i moć i želju da to učini. Nada koja se nalazi u Bibliji je realna i daje nam snažne razloge da ne odustanemo od života.

SUŠTINA: Možda su vaše emocije poput broda na uzburkanom moru, ali nada koja se nalazi u Bibliji može vam biti poput sidra.

ŠTA MOŽETE VEĆ DANAS UČINITI: Saznajte koju nam nadu Biblija pruža. Jehovini svedoci će vam drage volje pomoći u tome. Možete stupiti u kontakt s njima lično ili posetiti njihov veb-sajt jw.org. *

^ odl. 11 Predlog: Posetite veb-sajt jw.org i idite na PUBLIKACIJE > ONLAJN BIBLIOTEKA. Tamo ukucajte reči „depresija“ ili „samoubistvo“ da biste pronašli neke korisne misli.