Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Pogled u svet

Pogled u svet

Sjedinjene države

„Privatni preduzetnik na godišnjem nivou troši 5 816 dolara više na radnika koji je pušač nego na radnika koji je nepušač“, kaže se u jednom izveštaju u novinama New York Times. Prema istraživanju koje je sproveo Državni univerzitet u Ohaju, ti procenjeni troškovi nastaju zbog pušačkih pauza, većih troškova za zdravstvenu zaštitu i izostajanja s posla. Još jedan faktor je smanjena produktivnost, verovatno zbog simptoma pušačke krize.

Italija

„Nesklad između onoga što sveštenici i vernici govore i rade, između reči i načina života, potkopava ugled Crkve.“ (papa Franjo)

Malezija

Malezijske vlasti su pronašle 24 tone prokrijumčarene slonovače — više od 1 000 slonovih kljova — sakrivene u dve pošiljke mahagonija. Pobornici očuvanja životne sredine kažu da je to do sada najveća zaplenjena količina. Pošiljka je putovala iz Toga za Kinu.

Afrika

Prema izveštaju Svetske zdravstvene organizacije za 2012, 63 posto smrtnih slučajeva izazvale su zarazne bolesti, pre svega sida, dijareja, malarija, tuberkuloza i dečje bolesti.

Australija

Među aplikacijama za telefon i druge uređaje koje su kod dece veoma popularne nalaze se i one u kojima se simulira kockanje. Neke od njih su maltene iste kao igre u kazinu, samo što je lakše pobediti. Jedan izveštaj vlade upozorava da zbog takvog zvaničnog dopuštanja ovih simulacija deca „s vremenom mogu imati ozbiljan problem s kockanjem“.