Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 POGLED U SVET

Pogled u svet

Izrael

Deca „koja su rođena s telesnom manom koja je mogla biti otkrivena putem ultrazvuka“ više ne mogu tužiti lekare za „medicinsku grešku“, objavljuje Haaretz.com. Pa ipak, roditelji mogu podizati tužbe zbog „medicinske greške“ tokom porođaja kako bi im bili nadoknađeni „dodatni troškovi za podizanje hendikepiranog deteta i udovoljavanje [njegovim] potrebama čitavog njegovog života.“

Australija

U Australiji, od 10 parova, 8 živi zajedno pre nego što stupi u brak.

Grčka

Statistika koju je objavilo grčko Ministarstvo zdravlja pokazala je da je u toj zemlji, tokom prvih pet meseci u 2011. godini, broj samoubistava porastao za 40 posto u poređenju sa istim periodom 2010. godine. Ovaj porast se podudara s početkom poslednje finansijske krize.

Sjedinjene Države

Prema podacima Saveta za zaštitu prirodnih resursa, u Sjedinjenim Državama se baci skoro 40 posto hrane. Primera radi, procenjuje se da 7 posto zasađenog zemljišta ostane neobrađeno, da se 17 posto obroka posluženih u restoranima i menzama ne pojede i da porodice bace oko 25 posto kupljenih namirnica.

Madagaskar

Na Madagaskaru je nedavno otkriven najmanji kameleon na svetu. Ovaj sićušni stvor braon boje, koji može biti veličine do 29 milimetara, stane na vrh ljudskog nokta. Ovoj životinji preti opasnost od istrebljenja zato što je njeno stanište ugroženo.