Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Pogled u svet

Pogled u svet

Meksički zaliv

Nakon havarije na jednoj naftnoj platformi aprila 2010, ogromne količine nafte i gasa isticale su u more skoro tri meseca. Jedan tim stručnjaka je nakon istraživanja ustanovio da su dva i po meseca nakon havarije neki zagađivači nestali, to jest da ih je, kako oni kažu, pojela jedna bakterija koja „uživa“ u metanu. Pa ipak, neki stručnjaci sumnjaju u to. Oni smatraju da velika količina nafte koja je istekla sada leži na dnu okeana.

Rusija

Prema jednom istraživanju, 59 posto Rusa između 18 i 35 godina misli da se „ponekad moraju pogaziti lična moralna merila i principi da bi se postigao uspeh u životu“, izveštava se u novinama Rossiskaя gazeta.

Peru

Neki od najstarijih ikada pronađenih kukuruznih klipova bez zrna ukazuju na to da su stanovnici severnog Perua pravili kokice i kukuruzno brašno još pre najmanje 3 000 godina.

Italija

Lučio Soravito de Frančeski, katolički biskup adrijsko-roviški, rekao je da bi bilo bolje da se religiozna poruka prenosi „lično pojedincima“ tamo gde oni žive. „Da bismo pokazali brigu za svoje stado, treba da zvonimo ljudima na vrata, a ne u crkvena zvona“, kaže on.

Južnoafrička Republika

Ulična vrednost nosorogovog roga, koji se koristi u medicinske svrhe, skočila je na 65 000 američkih dolara po kilogramu. U 2011. godini, lovokradice su samo u Južnoafričkoj Republici ubile 448 nosoroga, što je najveći broj do sada. U potrazi za rogovima, bande su obijale muzeje i prostorije za aukcije širom Evrope. Smatra se da su u opasnosti čak i nosorozi u evropskim zoo-vrtovima.