Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Od naših čitalaca

Od naših čitalaca

Od naših čitalaca

Mladi pitaju... Da li patim od poremećaja u ishrani? (Oktobar 2006) Bila sam veoma potištena nakon što sam pročitala ovaj članak. S poremećajem u ishrani borim se čitavog života. Čitajući članak, stekla sam utisak da je trebalo da „rešim“ ovaj problem još u mladosti. Međutim, još uvek se borim s tim ogromnim problemom i sada se osećam kao da sam izgubljen slučaj. Članak navodi na pomisao da neko može pobediti ovaj poremećaj jednostavno tako što ima jaku veru.

Dž. Dž., Sjedinjene Države

„Probudite se!“ odgovara: Iako su teme koje se razmatraju u rubrici „Mladi pitaju...“ prvenstveno namenjene mladima, biblijska načela koja se nalaze u tim člancima primenjiva su na osobe svih starosnih doba. Svesni smo da su poremećaji u ishrani oboljenja s kojima se veoma teško može izboriti. U članku nije rečeno da oni koji pate od poremećaja u ishrani nemaju dovoljno vere. Jednostavno je dat predlog onima koji se suočavaju s takvim problemima da se mole Jehovi za pomoć kako bi ih savladali. Pored obraćanja Bogu, podstaknuti su da potraže pomoć „roditelja ili druge odrasle osobe“. Štaviše, u članku se otvoreno priznaje da „oporavak nije lak“ i da se mogu dogoditi padovi. Činjenica da se vi još uvek borite i posle mnogo godina znači da niste izgubili nadu.

Mladi pitaju... Čemu ću posvetiti svoj život? (Jul 2006) Uskoro treba da završim školu, i sada je vreme da odredim pravac u svom životu. Ovaj članak je ojačao moju odlučnost da postignem cilj da započnem s punovremenom službom. Ne postoji ništa vrednije niti mi išta može doneti više radosti.

H. V., Hong Kong

Veoma sam zahvalan za ovaj članak jer mi je pomogao da uvidim da, u ovom materijalističkom svetu, najbolje što mlada osoba poput mene može da učini jeste da duhovne ciljeve stavi na prvo mesto.

E. S., Brazil

Usled mnogih svakodnevnih obaveza, često mi se desi da izgubim iz vida svoje ciljeve. Ovaj članak mi je pomogao da obnovim odlučnost da u službi Jehovi dam sve od sebe. Mnogo vam hvala što brinete za nas mlade.

E. M., Japan

Kako izgraditi srećan brak (Jul 2006) Ovi članci su remek-delo. Nema boljeg načina da se prikaže kako bi trebalo da se supružnici ophode jedno prema drugom, od ukazivanja na to kako se Isus ophodio prema svojim učenicima. Samo tako nastavite. Svakog meseca jedva čekamo nove brojeve.

S. K., Sjedinjene Države

Od beznađa do sreće (Jul 2006) Poput brata Gonsalesa, i ja sam se borila sa osećanjem manje vrednosti. Razmišljala sam: ’Jehova me ne može voleti, posebno zbog toga što sam u prošlosti mnogo grešila.‘ Kako je samo ohrabrujuće znati koliko je Jehova milostiv, spreman da oprosti i pun ljubavi! Uz dosta saveta, podrške i ljubavi skupštine, kao i uz pomoć Jehovinog svetog duha, uspela sam da svoj život dovedem u sklad s biblijskim istinama. Hvala vam za ovu duhovnu hranu u pravo vreme.

T. E., Sjedinjene Države