Пређи на садржај

Како изгледа библијски курс Јеховиних сведока?

Како изгледа библијски курс Јеховиних сведока?

 Како изгледа библијски курс?

 Неко од Јеховиних сведока ће са вама разматрати тему по тему и тако ћете се боље упознати са Светим писмом. Помоћу интерактивног приручника Буди срећан заувек! сазнаћете о чему говори Свето писмо и како вам оно може помоћи. Погледајте овај видео да бисте сазнали нешто више о томе.

 Колико курс кошта?

 Курс је бесплатан. Јеховини сведоци следе упутство које је Исус дао својим ученицима: „Бесплатно сте добили, бесплатно и дајте“ (Матеј 10:8). Публикације које користимо на курсу, укључујући и Свето писмо и књигу Буди срећан заувек!, такође су бесплатне.

 Колико курс траје?

 Курс се састоји од 60 лекција. Ви одређујете темпо којим се лекције обрађују. Већини полазника обично одговара да пређу једну или више лекција недељно.

 Како да се пријавим за курс?

  1.  1. Попуните онлајн образац. Ваше личне податке користимо само како бисмо испунили ваш захтев да неко од Јеховиних сведока ступи у контакт с вама.

  2.  2. Неко од Јеховиних сведока ће ступити у контакт с вама. Биће вам објашњено како интерактивни библијски курс изгледа и добићете одговоре на сва своја питања.

  3.  3. Са особом која ће водити курс договорите се о детаљима. Курс може да се одвија уживо, као и путем телефона, видео-позива, писама или мејла. Проучавање обично траје око сат времена, али може бити краће или дуже, у зависности од тога шта вама одговара.

 Могу ли прво да видим како курс изгледа?

 Наравно. Потребно је само да попуните онлајн образац. Када вам се јави неко од Јеховиних сведока, напомените да бисте најпре желели да видите да ли ће вам се проучавање допасти. Особа која ће вас контактирати користиће брошуру Буди срећан заувек!, која садржи три лекције, на основу којих ћете моћи да процените да ли желите да наставите с курсом.

 Ако прихватим библијски курс, да ли морам да постанем Јеховин сведок?

 Не. Ми волимо да поучавамо друге о Светом писму, али никога не присиљавамо да прихвати нашу религију. Помажемо људима да сазнају шта стоји у Светом писму, али поштујемо свачије право да сам одлучи у шта ће веровати (1. Петрова 3:15).

 Могу ли да користим своје Свето писмо?

 Наравно, можете користити који год превод Светог писма желите. Ми волимо да користимо превод Нови свет јер је лако разумљив и тачан, али потпуно разумемо да многи људи радије користе превод на који су се већ навикли.

 Могу ли да позовем још некога на курс?

 Можете. Вашем курсу може присуствовати цела ваша породица или пријатељи које желите да позовете.

 Могу ли поново почети курс са Јеховиним сведоцима иако сам раније већ проучавао?

 Можете. Сада ћете још више уживати у библијском курсу јер је прилагођен данашњем начину живота. За разлику од ранијих курсева, овај курс је интерактиван и има много више видео-материјала.

 Да ли постоји могућност да сам проучавам Свето писмо, без помоћи других?

 Постоји. Иако већина полазника највише научи када им неко у томе помаже, неки ипак више воле да проучавају сами, барем на почетку. На нашој страници Помоћ при проучавању Светог писма, налазе се многи бесплатни садржаји и алатке за истраживање, који вам могу помоћи да сами проучавате Свето писмо. Ево неких од њих: