Пређи на садржај

Проучавање Светог писма

Проучавање Светог писма

Јеховини сведоци нуде могућност да проучавате Свето писмо и сазнате одговоре на многа питања, као што су:

  • Ко је Бог?

  • Да ли му је заиста стало до мене?

  • Како могу побољшати свој брак?

  • Како могу имати срећнији живот?

У наставку ћете пронаћи одговоре на најчешћа питања у вези с проучавањем Светог писма.

Како изгледа? Изабере се тема, на пример „Бог“ или „брак“, и осмотре се различити библијски стихови који се односе на ту тему. Када се стихови упореде, јасно се види библијско гледиште о тој теми. На тај начин допуштамо да Свето писмо само себе тумачи.

Као помоћ у проучавању користимо књигу Шта Библија заиста научава? У овој књизи се, поред других тема, објашњава шта Свето писмо заиста каже о Богу, Исусу и нашој будућности.

Колико кошта? Проучавање је бесплатно, као и публикације које се користе у проучавању.

Колико траје? Многи људи издвоје око сат времена седмично да би проучавали Свето писмо с нама. Али то може бити и другачије. Ми се прилагођавамо вашем распореду.

Шта се дешава када затражим да проучавам Свето писмо? У том случају, неко од Јеховиних сведока ће вас посетити у време и на месту које вама одговара. Биће потребно неколико минута да вам покаже како изгледа проучавање. Ако желите, можете наставити.

Ако прихватим да проучавам Свето писмо, да ли морам да постанем Јеховин сведок? Не. Јеховини сведоци радо поучавају друге о Светом писму, али никога не присиљавамо да постане припадник наше религије. С поштовањем преносимо оно што научава Свето писмо и сматрамо да свака особа има право да изабере у шта ће веровати (1. Петрова 3:15).