Пређи на садржај

Да ли Јеховини сведоци одбацују своје некадашње сувернике?

Да ли Јеховини сведоци одбацују своје некадашње сувернике?

Они који су се крстили као Јеховини сведоци али више не проповедају другима и можда су се удаљили од својих суверника нису одбачени. Управо ми покушавамо да обновимо контакт с њима и да пробудимо њихово занимање за духовне ствари.

Ако неко почини озбиљан грех, неће аутоматски бити искључен. Међутим, уколико крштеном Сведоку пређе у навику да крши библијски морални кодекс и не каје се због тога, он ће бити одбачен, то јест искључен. Свето писмо јасно каже: „Уклоните злога из своје средине“ (1. Коринћанима 5:13).

Шта се дешава у случају када је искључен неко чији су брачни друг и деца још увек Јеховини сведоци? Више неће имати удела у религиозним активностима своје породице, али то не значи да ће се прекинути и родбинске везе. И даље постоји брачни однос, као и нормалне породичне везе и активности.

Искључене особе могу долазити на наше састанке. Уколико желе, од скупштинских старешина могу добијати библијске савете. Циљ је да се свакоме помогне да поново испуњава услове како би био Јеховин сведок. Искључене особе које престану с неисправним поступањем и покажу искрену жељу да живе по библијским мерилима увек су добродошле да поново постану Јеховини сведоци.