Пређи на садржај

Зашто Јеховини сведоци поново одлазе код оних који су рекли да нису заинтересовани?

Зашто Јеховини сведоци поново одлазе код оних који су рекли да нису заинтересовани?

Јеховини сведоци, из љубави према Богу и ближњима, преносе библијску истину свим људима, чак и онима који су претходно рекли да нису заинтересовани (Матеј 22:37-39). Љубав према Богу покреће нас да будемо послушни заповести његовог Сина да „темељно сведочимо“ (Дела апостолска 10:42; 1. Јованова 5:3). Зато више пута одлазимо код људи да бисмо им пренели добру вест из Божје Речи, баш као што су то чинили и пророци у древна времена (Јеремија 25:4). Из љубави према ближњима, свим људима желимо пренети животоспасавајућу добру вест о Божјем Краљевству, чак и онима који су раније рекли да нису заинтересовани (Матеј 24:14).

Често је случај да тамо где раније није било заинтересованих, неко жели да чује поруку коју преносимо. То се најчешће дешава из следећих разлога:

  • Људи се селе.

  • Неко од укућана ко раније није имао прилике да чује добру вест можда жели да нас саслуша.

  • Људи се мењају. Догађаји у свету и личне околности могу навести људе да постану „свесни својих духовних потреба“ и да се заинтересују за библијску поруку (Матеј 5:3). Чак и они којима се не свиђа што проповедамо могу да се промене, као што је то био случај са апостолом Павлом (1. Тимотеју 1:13).

Ипак, ми никога не приморавамо да прихвати оно што ми проповедамо (1. Петрова 3:15). Сматрамо да свако за себе мора донети одлуку у шта ће веровати (Поновљени закони 30:19, 20).