Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Да ли Јеховини сведоци обављају мисионарску службу?

Да ли Јеховини сведоци обављају мисионарску службу?

Да. Без обзира где живе, сви Јеховини сведоци се труде да имају мисионарски дух тако што редовно разговарају с људима о својој вери у Бога (Матеј 28:19, 20).

Штавише, неки Сведоци се преселе или проведу одређено време у другим деловима своје земље где много људи још није чуло добру вест из Светог писма. Други се селе у стране земље да би у још већој мери учествовали у служби проповедања. Драго им је што имају удела у испуњењу Исусовог пророчанства: „Бићете ми сведоци [...] све до краја земље“ (Дела апостолска 1:8).

Године 1943, основали смо школу за обучавање мисионара. Она се зове Библијска школа Галад и до сада ју је завршило више од 8 000 Сведока.

 

Сазнајте више

ПРОПОВЕДАЊЕ

Седамдесет година школе Галад

Првог фебруара 1943, у унутрашњости државе Њујорк основан је први разред једне посебне школе. У тој школи је на хиљаде мисионара обучено да поучава друге о Богу.

ВАЖНИ СКУПОВИ

134. разред Библијске школе Галад

Студенти 134. разреда Библијске школе Галад завршили су обуку 9. марта 2013. Током програма су истакнути резултати који су захваљујући овој школи постигнути током протеклих 70 година.