Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Посебни конгреси Јеховиних сведока одржани у седам земаља

Посебни конгреси Јеховиних сведока одржани у седам земаља

Јеховини сведоци су недавно одржали посебне конгресе у Бразилу, Израелу, Ирској, Костарики, на Новом Зеланду, у Хонгконгу и Шведској. Први је одржан у јулу 2012, у Шведској, а последња три у јануару 2013, у Костарики и на Новом Зеланду.

Као и на тродневним конгресима које организујемо једном годишње, на овим посебним конгресима могли су се чути библијски говори и видети прикази и драме.

На ове посебне догађаје позвани су делегати из других земаља. Пре и после конгреса, могли су да иду у обиласке које су организовале земље домаћини.

Један делегат који је присуствовао конгресу у Бразилу рекао је: „Било је дивно осетити невероватну љубав и гостољубивост браће. То је било као да сам одједном добио нове чланове породице.“

Још један делегат, који је био на конгресу у Хонгконгу, изјавио је: „Дирнула су ме насмејана лица и очи пуне суза делегата који су чврсто држали на грудима управо објављене библијске публикације на мандаринском језику.“

Јеховини сведоци сваке године одржавају конгресе широм света, којима присуствују милиони људи.

Присутни могу осетити велику љубав, радост и мир унутар нашег братства. То се нарочито види на посебним и међународним конгресима. Делегати на паузама уживају у разговору, заједно једу, размењују мале поклоне и контакт информације, фотографишу се и срдачно поздрављају.

На све наше конгресе добродошли су и они који нису Јеховини сведоци.