Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Атланта изразила добродошлицу Јеховиним сведоцима

Атланта изразила добродошлицу Јеховиним сведоцима

„Дивим се члановима ваше организације због горљиве жеље да служе Божјем Краљевству. Изузетно ценим вашу хуманост и помоћ коју пружате суверницима и другим људима.“

Тако је стајало у писму Касима Рида, градоначелника Атланте, у Сједињеним Државама. Овим писмом је изражена добродошлица Јеховиним сведоцима на три велика конгреса која су одржана у том граду.

Добродошлицу конгресним делегатима упутило је и Градско веће у Атланти. У писму је стајало: „У свету постоји скоро осам милиона Јеховиних сведока, који долазе из [...] стотина етничких и језичких група. Па ипак [...] уједињују вас исти циљеви [...] Желите да славите Јехову, библијског Бога и Створитеља свега што постоји.“

Три конгреса су одржана у јулу и августу 2014, од којих два на енглеском и један на шпанском језику. Дошли су делегати из најмање 28 земаља. Програм се са енглеског језика симултано преводио на руски и јапански. Укупан број присутних на сва три конгреса износио је 95 689.

Током 2014, Јеховини сведоци су одржали 24 велика међународна конгреса у девет земаља, укључујући и 16 конгреса на разним локацијама у Сједињеним Државама.