У Квинсу, у Њујорку, 23 Јеховиних сведока недавно je похађалo часове бенгалског језика, који се говори у Бангладешу и деловима Индије. Завршили су убрзан курс овог језика где су их подучавали њихови суверници.

Курс бенгалског језика један је од многих језичких курсева који се одржавају у Сједињеним Државама и другим земљама. Сврха тих курсева је да се људима пренесе библијска порука на њиховом матерњем језику.

Магали, која је похађала часове бенгалског језика, каже: „На нашем подручју има све више људи којима је бенгалски матерњи језик. Они траже одговоре на важна питања, као што је: Зашто има толико патње? Када причам с њима о дивним Божјим обећањима за будућност, желе да сазнају више о томе. Али језик је увек препрека.“

Да би студенти што брже савладали градиво, инструктори користе занимљиве методе учења. На пример, једна метода комбинује учење са разним покретима.

Након сваког часа, студенти одмах примењују оно што су научили, тако што посећују људе који говоре бенгалски и разговарају с њима о библијским темама. Магали каже: „Људи су пријатно изненађени и желе да знају зашто учим њихов језик. То што издвајам време да бих га научила помаже им да схвате да је порука коју преносим веома важна.“

Осим што уче друге језике, Јеховини сведоци се и обучавају да буду инструктори језика. Само на подручју подружнице у Сједињеним Државама, у периоду од јануара 2006. до јануара 2012, на 38 језичких семинара обучена су 2 244 инструктора. На том истом подручју, од 1. септембра 2012. основано је више од 1 500 разреда на 37 језика.