Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Више од 165 000 сталака с литературом

Више од 165 000 сталака с литературом

Иако су Јеховини сведоци познати по проповедању од куће до куће, сада стоје и на прометним местима поред занимљивих сталака с литературом.

Однедавно се већи акценат ставља на такав вид проповедања. У новембру 2011, група Сведока је у Њујорку почела да преноси људима библијску поруку користећи столове и сталке с литературом. Имали су толико успеха да се тај вид проповедања брзо проширио и по другим градовима.

До марта 2015, скупштинама Јеховиних сведока широм света послато је 165 390 сталака. Обезбеђено је и на хиљаде штандова, столова и киоска.

Проповедање од куће до куће и даље је главни начин на који Сведоци преносе библијску поруку. Па ипак, показало се да су и сталци с литературом веома ефикасни. Ево неких примера.

У Перуу је човек по имену Раул пришао Сведоцима који су стајали поред једног сталка и рекао им: „Где сте били до сада? Тражим Сведоке већ три године! Кад сам видео ваш сталак, захвалио сам Богу.“

Иако су Јеховини сведоци често проповедали у крају где Раул живи, он није био код куће ни преко дана, ни викендом. Рекао је да је раније проучавао Библију и да жели поново да проучава. Сведоци су се побринули да тако и буде.

У Бугарској се један млади пар зауставио поред сталка и узео књигу Тајна породичне среће. Следеће седмице су се вратили и узели још две књиге, Моју књигу библијских прича и Учи од Великог Учитеља. Сведок који је био поред сталка упитао их је колико деце имају. Рекли су му: „Још ниједно, али када их добијемо, желимо да их учимо о Богу. Ове књиге су баш оно што нам је потребно.“

У Украјини је један човек у војничкој униформи пришао Сведокињама које су стајале поред сталка с литературом. Рекао им је: „Девојке, реците ми кад ће Армагедон.“ Тај човек је учествовао у недавним сукобима у Украјини. Развој догађаја на светској сцени уверио га је да ће ускоро доћи Армагедон и питао се зашто Бог већ нешто не предузме. Сведокиње су му из Библије показале да Бог има добре разлоге због којих се још није умешао у дешавања на земљи и да ће ускоро уништити зле. Човек је узео часописе Стражарску кулу и Пробудите се!, као и књигу Постоји ли Створитељ којем је стало до тебе?

У Македонији је један младић рекао Сведоцима да је већ читао наше часописе и да би сада желео да добије књигу Шта Библија заиста научава? Рекао је да ће отићи право у градску библиотеку да је чита.

Вратио се око два сата касније, након што је прочитао првих 79 страна. „Ова књига мења живот!“, рекао је. „Схватио сам да је много тога у шта сам веровао погрешно. Све што је написано у књизи делује тако логично. Она потпуно мења мој поглед на живот!“

Сазнајте више

БИБЛИЈСКИ КУРС

Зашто проучавати Свето писмо?

Свето писмо помаже милионима људи из целог света да пронађу одговоре на најважнија животна питања. Да ли бисте и ви то желели?

БИБЛИЈСКИ КУРС

Како изгледа проучавање Светог писма?

Јеховини сведоци су широм света познати по томе што бесплатно проучавају Свето писмо с другима. Погледајте како то изгледа.

УОБИЧАЈЕНА ПИТАЊА

Да ли су Јеховини сведоци хришћани?

Позивамо вас да сазнате у чему се разликујемо од верских група које се називају хришћанским.