Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Више од 165 000 сталака с литературом

Више од 165 000 сталака с литературом

Иако су Јеховини сведоци познати по проповедању од куће до куће, сада стоје и на прометним местима поред занимљивих сталака с литературом.

Однедавно се већи акценат ставља на такав вид проповедања. У новембру 2011, група Сведока је у Њујорку почела да преноси људима библијску поруку користећи столове и сталке с литературом. Имали су толико успеха да се тај вид проповедања брзо проширио и по другим градовима.

До марта 2015, скупштинама Јеховиних сведока широм света послато је 165 390 сталака. Обезбеђено је и на хиљаде штандова, столова и киоска.

Проповедање од куће до куће и даље је главни начин на који Сведоци преносе библијску поруку. Па ипак, показало се да су и сталци с литературом веома ефикасни. Ево неких примера.

У Перуу је човек по имену Раул пришао Сведоцима који су стајали поред једног сталка и рекао им: „Где сте били до сада? Тражим Сведоке већ три године! Кад сам видео ваш сталак, захвалио сам Богу.“

Иако су Јеховини сведоци често проповедали у крају где Раул живи, он није био код куће ни преко дана, ни викендом. Рекао је да је раније проучавао Библију и да жели поново да проучава. Сведоци су се побринули да тако и буде.

У Бугарској се један млади пар зауставио поред сталка и узео књигу Тајна породичне среће. Следеће седмице су се вратили и узели још две књиге, Моју књигу библијских прича и Учи од Великог Учитеља. Сведок који је био поред сталка упитао их је колико деце имају. Рекли су му: „Још ниједно, али када их добијемо, желимо да их учимо о Богу. Ове књиге су баш оно што нам је потребно.“

У Украјини је један човек у војничкој униформи пришао Сведокињама које су стајале поред сталка с литературом. Рекао им је: „Девојке, реците ми кад ће Армагедон.“ Тај човек је учествовао у недавним сукобима у Украјини. Развој догађаја на светској сцени уверио га је да ће ускоро доћи Армагедон и питао се зашто Бог већ нешто не предузме. Сведокиње су му из Библије показале да Бог има добре разлоге због којих се још није умешао у дешавања на земљи и да ће ускоро уништити зле. Човек је узео часописе Стражарску кулу и Пробудите се!, као и књигу Постоји ли Створитељ којем је стало до тебе?

У Македонији је један младић рекао Сведоцима да је већ читао наше часописе и да би сада желео да добије књигу Шта Библија заиста научава? Рекао је да ће отићи право у градску библиотеку да је чита.

Вратио се око два сата касније, након што је прочитао првих 79 страна. „Ова књига мења живот!“, рекао је. „Схватио сам да је много тога у шта сам веровао погрешно. Све што је написано у књизи делује тако логично. Она потпуно мења мој поглед на живот!“