Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

„Божји дар људима“ на сајму књига

„Божји дар људима“ на сајму књига

Клуж-Напока, један од највећих градова у Румунији, познат је и као Град блага. Током сајма књига Gaudeamus, који је одржан од 20. до 24. априла 2016, Јеховини сведоци су усмерили пажњу посетилаца на моралне и духовне вредности које се налазе у Библији. На сајму су поставили штанд и разговарали су са хиљадама људи који су били заинтересовани за филмове, библијске публикације и Библију.

Неколико школа је организовало посете сајму и наставницу су одвели ђаке да виде штанд Сведока. Ђаци су посебно уживали у гледању цртаних филмова из серије Буди Јеховин пријатељ, а многи су затражили примерке Моје књиге библијских прича и брошуре Поучимо своју децу. Једна васпитачица која је гледала цртане филмове рекла је својој колегиници: „Морамо да запишемо овај сајт [www.jw.org] да бисмо могле деци да пустимо све цртаће.“

Тинејџерима су се допале поучне анимације које су могле да се погледају на таблет рачунарима. Неке од њих биле су Да ли је то љубав или заљубљеност?, Играј на сигурно на друштвеној мрежи и Како без песница победити насилника.

Један православни свештеник и његова супруга неколико пута су посетили штанд и узели библијски превод Нови свет и неколико брошура. Свештеник је рекао да је одушевљен „Регистром библијских речи“, као и многим поузданим изворима које су преводиоци користили. Дао је Сведоцима свој број телефона како би наставили да с њим разговарају о Библији.

Свештеникова супруга је питала где на сајту jw.org може пронаћи материјал за децу и Сведоци су је упутили на картицу „Деца“. Она је затим погледала цртани филм Буди истинољубив и веома јој се допао. Након што је прегледао садржаје на сајту, њен супруг је за њега рекао да је „Божји дар људима“.