Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Промоција веб-сајта JW.ORG на сајму књига у Торонту

Промоција веб-сајта JW.ORG на сајму књига у Торонту

Од 13. до 16. новембра 2014, у Конгресном центру у Торонту одржан је међународни сајам књига, на ком су представљена штампана и електронска издања. Током та четири дана, посетило га је више од 20 000 људи.

Међу излагачима су били и Јеховини сведоци. На лепо уређеном, интерактивном штанду имали су постоља с таблет рачунарима на којима су показивали како се користи веб-сајт jw.org.

Један од организатора је приметио: „Ваш веб-сајт је веома модеран. Мислим да остали излагачи треба да се угледају на вас.“ Посетиоци су рекли да је сајт урађен професионално, да је лак за сналажење и да се бави важним питањима. Такође им се допало и то што савети са сајта помажу људима да се изборе с проблемима и бригама.

Из разговора с посетиоцима, Сведоци који су као добровољци били на штанду закључили су да пре овог сајма већина никада није чула за веб-сајт jw.org. Скоро сви су узели контакт-картицу или трактат Ко нам може пружити одговоре на најважнија питања? Многи су рекли да ће поново посетити веб-сајт, а неки су затражили да их Јеховини сведоци посете код куће.

Пошто је петак био „Дечји дан“, добровољци су приказивали поучне анимације с веб-сајта jw.org. Анимације су гледале и групе ученика које су водили наставници.

Једном човеку из Чикага, који ради за штампарију која израђује Библије, допао се квалитет штампе библијског превода Нови свет. Желео је да сазна више о произвођачима, па му је дата контакт-картица.

Од преко 700 језика на којима је сајт доступан, посетиоци су користили 16 — амхарски, бенгалски, вијетнамски, грчки, гуџарати, енглески, кинески, корејски, португалски, тамилски, тигриња, урду, француски, хинду, шведски и шпански.

Један Сведок, који је дочекивао посетиоце на штанду, истакао је да постоји велика разлика кад некоме само кажеш за наш сајт и када му га и покажеш. Рекао је: „Ово је била одлична прилика да промовишемо наш веб-сајт.“