Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Посебна акција Јеховиних сведока у Паризу

Посебна акција Јеховиних сведока у Паризу

На конференцији Уједињених нација о климатским променама (COP21), одржаној од 30. новембра до 12. децембра 2015, делегације из 195 земаља састале су се у Паризу да би разговарале о смањењу емисије штетних гасова. Конференцији је присуствовало скоро 38 000 људи, међу којима је било владиних званичника, научника, бораца за заштиту животне средине и пословних људи. Десетине хиљаде других посетили су информационе пултове у близини места одржавања конференције, како би сазнали више о климатским променама.

Премда Јеховини сведоци нису учествовали на самој конференцији, они су веома заинтересовани за очување животне средине. На стотине Јеховиних сведока учествовало је у посебним проповедничким акцијама у Паризу како би са људима разговарали о библијском обећању о животу на незагађеној планети.

Док се возио градским превозом, један Сведок је разговарао с човеком из Перуа који је носио своју народну ношњу. Тај човек је рекао да иако је доброг здравља и живи на предивној планини, забринут је за будућност планете. Дубоко га је дирнула библијска нада и уз широк осмех је прихватио контакт-картицу за сајт www.jw.org.

Два Сведока су у возу разговарала с једним екологом из САД. Веома се изненадио када је сазнао да је Иницијатива за зелену градњу два пута Јеховиним сведоцима доделила награду Четири зелена глобуса. Ту награду су добили за одрживу градњу за своја два нова објекта у подружници у Волкилу, у Њујорку. Он је такође радо прихватио контакт-картицу.

Многи су били задивљени искреним занимањем које су Јеховини сведоци показали за заштиту животне средине и обећали су да ће посетити њихов веб-сајт. Када је једна жена, делегат из Канаде, чула да су Јеховини сведоци у Ворвику, у Њујорку, где је смештено њихово главно седиште, уложили велики труд да би заштитили подручје на ком се гнезди источна плава птица, рекла је: „Пре него што сам почела да се бавим заштитом животне средине, била сам орнитолог. Нисам знала да Јеховини сведоци у толикој мери брину о природи и животињама. Почећу да читам вашу литературу и посетићу ваш сајт да бих сазнала више о вама.“