Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Нешто ново на Менхетну

Нешто ново на Менхетну

У новембру 2011. године, Јеховини сведоци су покренули једну иницијативу на Менхетну како би се људима приближила библијска порука помоћу привлачних изложбених штандова. Ова акција је спроведена у јужном делу Менхетна, најпрометнијем и најстаријем делу Њујорка.

То подручје је било подељено на четири дела. У сваком делу је било неколико локација где су пролазници могли да застану поред лепо уређених штандова с библијском литературом и поразговарају с Јеховиним сведоком који је ту стајао. Већина тих локација била је на прометним местима или у њиховој близини, где су сваког дана пролазиле десетине хиљада људи.

На тим местима пролазници су могли да сазнају одговоре на многа библијска питања. Они који нису желели да се задржавају могли су узети неку од публикација како би је касније прочитали.

На располагању је била литература на више језика. Ако тренутно није било неке публикације на жељеном језику, пролазници су је могли наручити и доћи по њу неколико дана касније.

И јавност и власти су позитивно реаговали на ову иницијативу. Један полицајац је рекао: „Зашто сте толико чекали? Ви имате оно што је људима потребно.“

Један други човек изненада је застао код једног штанда када је угледао књигу Шта Библија заиста научава? Рекао је да је у метроу приметио неке људе како читају ту књигу и питао се где су је набавили. Сада је знао.

Један младић је на путу до посла сваког дана током шест недеља пролазио поред једног од штандова. На крају се обратио Јеховиним сведоцима који су стајали поред штанда и рекао: „Треба ми ваша помоћ.“ Они су га радо саслушали, дали му Свето писмо и показали како му оно може помоћи.

Одушевљени пролазници су застајали како би разговарали о духовним темама. Захваљујући овој акцији на Менхетну, током само једног месеца је уручено 3 797 часописа и 7 986 књига.