Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Седамдесет година школе Галад

Седамдесет година школе Галад

Првог фебруара 1943, у унутрашњости државе Њујорк основан је први разред једне посебне школе. У тој школи, сада познатој као Библијска школа Галад, обучено је више од 8 000 мушкараца и жена из свих крајева света.

Горе: Главни улаз у школу Галад, Саут Лансинг, држава Њујорк. Доле: Инструктор у Галаду предаје у амфитеатру 31. разреду Галада

Џонатан, који је недавно завршио Галад, каже: „Образовање које смо стекли заснива се на Божјој Речи и помоћи ће нам да имамо више успеха у којој год средини и култури да се нађемо.“ Његова жена, Марни, додаје: „Никада раније нисам толико желела да помогнем људима да разумеју да не постоји бољи начин живота од оног који је по вољи нашег Створитеља. Сигурна сам да ће им пријатељство с Богом обогатити живот.“

У Галаду се добија бесплатна петомесечна обука. Највећи нагласак се ставља на Библију и службу проповедања. Циљ ове обуке је да се студенти оспособе да јачају друге Божје слуге и да развију хришћанске особине неопходне за суочавање са изазовима који их очекују. На часовима, студенти разговарају о библијским начелима која им помажу да ојачају свој однос с Богом, Јеховом.

Горе: Алберт Шродер поучава студенте Галада помоћу макете шатора састанка, 1958. Доле: Јулисиз Глас предаје 46. разреду Галада, 1968.

Брачни парови који похађају Галад већ су у пуновременој служби. По завршетку обуке, неки се врате тамо где су и пре служили, а неки буду послати у другу земљу. Има и оних који након школе служе у некој од преко 90 подружница Јеховиних сведока. Већина одлази у густо насељена подручја, где могу највише постићи у служби проповедања.

Школа Галад се испрва налазила на фарми подружнице, у Саут Лансингу, у држави Њујорк, а 1961. је пресељена у главно седиште Јеховиних сведока, у Бруклину. Од 1988. до 1995, школа се налазила у Волкилу. Затим је 1995. пресељена на садашњу локацију у Образовни центар Јеховиних сведока, у Патерсону. У марту 2013, обуку је завршио 134. разред.

Горе: Студенти 116. разреда Галада на часу, 2003. Доле: Студенти уче у библиотеци Галада, 2011.

Већ 70 година, мисионари из Библијске школе Галад су истакнут пример ревних објавитеља о Краљевству.