Пређи на садржај

Сајт jw.org сада доступан на преко 300 језика!

Сајт jw.org сада доступан на преко 300 језика!

Када на овој страници кликнете на падајући мени с језицима, појавиће се списак од преко 300 језика – нешто што се тешко може наћи на другим веб-сајтовима.

На колико језика постоје неки други познати сајтови? На пример, од јула 2013, сајт Уједињених нација је доступан на шест језика. Europa, званични сајт Европске уније, доступан је на 24 језика. Google подржава 71 језик, а Wikipedia 287.

Потребни су сати и сати рада да би се један веб-сајт преводио на више од 300 језика. Већи део тог посла обављају стотине Јеховиних сведока широм света, који желе да дају славу Јехови. Они раде у организованим тимовима за сваки језик и текст са енглеског језика преводе на свој матерњи.

Сајт jw.org садржи много страница са информацијама које се преводе на преко 300 језика, тако да је укупан број страница овог веб-сајта огроман – преко 200000!

Сајт jw.org није само доступан широм света већ је и познат. То потврђује листа најпосећенијих сајтова коју саставља компанија Alexa, чија је делатност анализа интернет саобраћаја на светском нивоу. У категорији „Религија и духовност“ налази се листа од око 87000 веб-сајтова, међу којима су и сајтови великих светских религија, као и издавача верске литературе и сличних организација. На тој листи, од јула 2013, jw.org заузима друго место! На првом месту је комерцијални сајт који омогућава онлајн приступ разним библијским преводима.

Према подацима од октобра 2013, jw.org сваког дана посети у просеку више од 890000 особа. И даље ћемо се трудити да практичне информације из Светог писма буду доступне и бесплатне за људе широм света.