Пређи на садржај

Мање страна, више језика

Мање страна, више језика

Почевши од јануара 2013, Пробудите се! и Стражарска кула за јавност имаће 16 уместо 32 стране.

Пошто ће часописи садржати мање материјала, преводилачки тимови ће моћи да их преводе на више језика. На пример, издање часописа Пробудите се! од децембра 2012. преведено је на 84 језика, а Стражарска кула од децембра 2012. на 195. Међутим, издање часописа Пробудите се! од јануара 2013. преведено је на 98 језика, а Стражарска кула на 204.

Стражарска кула за проучавање и даље ће имати 32 стране.

Мање штампаних страна – више онлајн страница

Ове промене ће на наш веб-сајт www.jw.org утицати на два начина.

  1. Неки чланци који су се раније објављивали у часописима сада ће излазити само на овом веб-сајту. На пример, „Рубрика за младе“, „Моја библијска школица“ и извештај из школе Галад који су досад излазили у Стражарској кули за јавност, као и „Породични квиз“ и „Млади питају“ из Пробудите се! сада ће излазити само онлајн.

  2. Стражарска кула и Пробудите се! биће доступни и у електронском формату. Већ неколико година, PDF формат Стражарске куле и Пробудите се! поставља се на веб-сајт www.jw.org. Сада ће ови часописи бити доступни и у HTML формату, што ће омогућити лакши приступ и читање с компјутера или мобилног уређаја. Такође ће и друга литература бити доступнија преко интернета и то на преко 400 језика.