Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Јеховини сведоци помажу у чишћењу Ростова на Дону

Јеховини сведоци помажу у чишћењу Ростова на Дону

Дана 20. маја 2015, званичници највећег града у јужном делу Русије, Ростова на Дону, упутили су писмо захвалности Јеховиним сведоцима. У том писму су их похвалили за „веома активно учешће у пролећном чишћењу града“.

Током акције коју је организовала општина да би се улепшао град, Јеховини сведоци из четири скупштине сакупљали су смеће и отпад с градских стаза и обала реке. За само неколико сати, напунили су преко 300 џакова за смеће које су касније одвезли камиони.

Зашто су Сведоци уложили толики труд? „Не могу да останем по страни“, каже шездесетседмогодишња Раиса. „Желим да мој град буде чист, тако да сви живе у чистом окружењу. Чак иако само мали број људи зна шта смо урадили, ја ипак уживам у ономе што радимо. На крају крајева, Јехова Бог види.“ Александер додаје: „Ми се трудимо да помогнемо другима, а не само да им проповедамо. Срећан сам и задовољан кад могу да урадим нешто за своје ближње.“

Грађанима се допало што су се Јеховини сведоци радо одазвали овoј акцији. Један њихов суграђанин је био изненађен када је сазнао да су Сведоци то бесплатно радили. Одлучио је да им се придружи у чишћењу и касније је рекао: „Нисам мислио да је могуће толико уживати у чишћењу и бити тако задовољан због онога што си урадио.“ Затим је додао: „Неки од вас су дошли да чисте наш град иако не живе овде.“

Један градски званичник је приметио да је једна мала група Сведока сакупила огромну количину смећа. Сликао их је поред кеса са смећем које су сакупили да би могао да „покаже другима како треба да се ради“.