Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Охрабрење на Тур де Франсу

Охрабрење на Тур де Франсу

Од 2. до 24. јула 2016, одржана је 103. Тур де Франс, најпознатија бициклистичка трка на планети. Атмосфера је била напета јер је претходне године у Француској, у неколико терористичких напада, живот изгубило више од 100 људи. Затим је у Ници, током државног празника 14. јула 2016, један терориста камионом улетео у групу људи док су посматрали ватромет. У том нападу је страдало 86 људи, а било је и много рањених.

Пошто је народ Француске био у страху и жалости, Јеховини сведоци су желели да им пруже наду и утеху. Зато су поставили колица са литературом на местима дуж руте којом се трка одвијала. Више од 1 400 Сведока учествовало је у овој акцији, поделивши преко 2 000 примерака библијске литературе онима који су тражили одговоре на најважнија животна питања.

Има вас свуда!

Навијачи који су пратили бициклисте од града до града били су изненађени што су видели Јеховине сведоке на тако много локација. Чланови управе Тур де Франса више пута су похвалили Сведоке за добру организацију. Рекли су: „Изгледа као да вас има свуда, на свакој етапи трке!“ Многи посматрачи трке рекли су: „И Јеховини сведоци су ту!“ Неколико дана од почетка трке, један возач аутобуса љубазно је одбио понуђени трактат, рекавши да је добио већ четири.

Фасцинирани сталним присуством Сведока, неки су први пут узели литературу с колица. То је учинио и један човек који ради на једном спортском каналу. Он се сетио да је видео Сведоке и на трци одржаној претходне године. Ове године је одлучио да приђе колицима и узме књигу Тајна породичне среће јер је то нешто што га занима. Након што је у свом комбију прочитао један део књиге, разговарао је са својим колегама о колицима с литературом, након чега су и они узели публикације о разним темама.

Нада и поверење

Неки који су присуствовали трци потражили су Јеховине сведоке и разговарали с њима о ономе што их мучи. Једна девојка је рекла да се осећала безнадежно и да је тог дана чак размишљала да се убије тако што би се бацила под воз. Али након што је сазнала да Библија обећава мирну будућност под Божјим Краљевством, осећала се боље и решила је да не оконча свој живот. Једна друга жена је Сведоцима рекла: „Само наставите тако!“

Један човек са штакама признао је да је раније био сумњичав према непознатима, али је прихватио помоћ једне скромно обучене госпође која се представила као Јеховин сведок. Рекао је: „Хвала вам на вашем осмеху и на томе како сте обучени. Уливате ми поверење.“