ДОК су проповедала од куће до куће, два Јеховина сведока су покуцала на једна врата. Отворио је човек који је био веома узнемирен. Иза њега се видео конопац који је висио изнад степеница.

Човек их је позвао унутра и они су га питали због чега је конопац тамо. Рекао је да је хтео да се обеси, али када је чуо да је неко на вратима одлучио је да их отвори још тај пут. Сведоци су разговарали с њим и затим заједно отишли код доктора који му је пружио помоћ.

Ова прича је објављена у једним белгијским новинама. Међутим, то није једини случај да су Јеховини сведоци спречили неку особу да изврши самоубиство. Следе сличне приче из других делова света.

Једна жена из Грчке је написала: „Пала сам у тешку депресију јер ме је партнер много разочарао. Осећала сам толики бол да сам одлучила да себи одузмем живот. Већ сама помисао на самоубиство доносила ми је олакшање — једноставно сам желела да бол престане.

Међутим, жена је потражила лекарску помоћ. Убрзо након тога, ступила је у контакт са Сведоцима, почела да проучава Свето писмо и да долази на састанке. Она је написала: „Браћа и сестре су ми пружили несебичну љубав која ми је недостајала све ове године [...] Стекла сам праве пријатеље којима могу да верујем. Осећам мир и радост и нисам забринута за будућност.

Једна Сведокиња из Енглеске пише: „Када ме је једна познаница позвала, била је очајна и рекла ми је да ће те ноћи окончати живот. Користећи мисли из једног чланка објављеног у часопису Пробудите се! од маја 2008, који говори да самоубиство није решење, разговарала сам с њом и прочитала јој неке утешне мисли из Светог писма. Упркос проблемима које има, она више не жели да себи одузме живот.

Мајкл из Гане, који је Јеховин сведок, разговарао је на послу с једном младом женом која је продавала робу. Једног дана, Мајкл је приметио да је жена потиштена и упитао ју је за разлог.

Она је рекла да жели да се убије јер ју је муж оставио и нашао другу жену. Мајкл ју је утешио и дао јој је две књиге које се темеље на Светом писму. Захваљујући ономе што је сазнала, одустала је од самоубиства. Наставила је да проучава Свето писмо и сада је Јеховин сведок.

Једне новине у Сједињеним Државама су објавиле да је један млади Сведок, док је био у служби проповедања, приметио паркиран аутомобил са упаљеним мотором.

Тај младић је рекао: „Видео сам да је на ауспух било стављено црево. Други крај црева је био убачен у ауто кроз прозор који је био облепљен траком.

„Пожурио сам према ауту и када сам провирио кроз прозор, видео сам уплакану жену која је била окружена густим димом. Повикао сам: ’Шта то радите?‘

„Када сам кренуо да отворим врата, угледао сам троје мале деце на задњем седишту. Отворио сам врата и жена је рекла: ’Морам да идем! Морам да идем! Морам да поведем децу са собом.‘

„Рекао сам јој: ’Молим вас, немојте то да радите, то није решење!‘

„Она је одговорила: ’Морам да идем на небо. Морам да поведем децу са собом.‘

„Тада сам клекнуо и у сузама јој поново рекао: ’Молим вас, немојте то да радите.‘ Затим сам устао, обухватио је руком и полако извукао из аута.

„У том тренутку, жена је повикала: ’Спасите ми децу!‘

„Деца су испружила ручице к мени. Девојчице су имале четири и пет година, а дечак две. Мирно су седели на задњем седишту, не слутећи да би за кратко време били мртви.

„Када су сви били напољу, угасио сам ауто. Затим смо сели на један камени зид и ја сам рекао: ’Причајте са мном.‘ “

Живот је за Јеховине сведоке драгоцени дар од Створитеља. Они широм света настоје да пруже утеху онима чији су вољени извршили самоубиство, као и да пруже помоћ особама које су покушале да себи одузму живот.