Пређи на садржај

JW.ORG – сајт који мења живот набоље

JW.ORG – сајт који мења живот набоље

Веб-сајт jw.org помаже људима широм света. Ево неколико писама захвалности, која су до маја 2014. стигла у главно седиште Јеховиних сведока.

Помоћ за децу

„Наш син предшколског узраста доносио је кући оловке, играчке, па и наочаре за сунце које припадају његовим другарима. Више пута смо покушали да му објаснимо да је то крађа и да то није добро. Нисмо имали успеха све док са сајта jw.org нисмо преузели цртани филм Није добро да се краде, који је пружио снажну поуку и баш оно што је требало нашем сину. Након што је погледао цртани филм, рекао је да жели да врати све ствари, јер сада зна да је крађа нешто лоше у Божјим очима. Овај веб-сајт нам је заиста помогао!“ (Д. Н., Африка).

’Цртани филм Није добро да се краде пружио је снажну поуку и баш оно што је требало нашем сину‘

„Моја деца воле овај веб-сајт. Она преузимају цртане филмове који им помажу да примене библијска начела која се тичу лагања и крађе. Такође уче и о важним особинама које ће им користити у животу и помоћи им да буду корисни чланови друштва“ (О. В., Кариби).

Помоћ за школарце

„Раније нисам волела да идем у школу и хтела сам да је напустим. А онда сам на веб-сајту jw.org прочитала чланак ’Да ли да напустим школу?‘ Тај чланак ми је помогао да другачије гледам на њу. Разумела сам да ће ми она помоћи да се припремим за будућност и да постанем одговорна особа“ (Н. Ф., Африка).

„Савети за младе са овог веб-сајта помажу ми да се у школи понашам честито“

„Савети за младе са овог веб-сајта помажу ми да се у школи понашам честито. Научио сам да се концентришем на учење и да не дозволим ничему да ми одвлачи пажњу од школе“ (Г., Африка).

„Колегиница ми се пожалила да њена ћерка доживљава малтретирање у школи, посебно од једне девојчице. Због тога се њена ћерка толико уплашила да неколико дана није ишла у школу. Разговарао сам с колегиницом о неким деловима поучне анимације Како без песница победити насилника, која се налази на сајту jw.org. Посебно јој се допао савет да се хумором опусти ситуација. Разговарала је са својом ћерком о томе како се може изборити с малтретирањем. Након тога, девојчица је отишла у школу с више самопоуздања. С временом се ситуација побољшала и девојчица која ју је малтретирала постала је добра према њој“ (В. К., Источна Европа).

Помоћ за младе

„Хвала вам за чланак ’Зашто се сечем по телу?‘ С тим се већ дуго борим. Мислила сам да само ја имам тај проблем и да ме нико не може разумети. Интервјуи из овог чланка су ми стварно помогли. Коначно ме неко разуме!“ (девојка из Аустралије).

„Интервјуи из овог чланка су ми стварно помогли. Коначно ме неко разуме!“

„На сајту jw.org лако налазим помоћ за проблеме који погађају младе. Један чланак ми је посебно помогао да препознам облике сексуалног узнемиравања, да схватим да сам била жртва тога и да научим да се на исправан начин одбраним“ (Т. В., Кариби).

Помоћ за родитеље

„Мој син је тинејџер и хиперактиван је. Често не разумем његово непредвидиво и променљиво понашање. Због тога је наша комуникација била веома лоша. Једном сам отишла на сајт jw.org и изабрала део за брачне парове и родитеље. Пронашла сам много чланака који су одговарали мојој ситуацији и из којих сам научила да комуницирам са сином. Сајт је помогао и њему. Сада отворено прича са мном о свему што га радује и брине“ (К. Б., Африка).

„Често се на сајту појави неки чланак у правом тренутку и помогне нам да решимо проблем с којим се деца суочавају“

„Сајт jw.org нама родитељима помаже да на забаван начин поучавамо своју децу. На пример, поучна анимација о томе како пронаћи правог пријатеља помогла је нашој деци да стекну исправно гледиште о пријатељству и да за пријатеље бирају оне који ће позитивно утицати на њих. Често се на сајту појави неки чланак у правом тренутку и помогне нам да решимо проблем с којим се деца суочавају. Овај сајт је ризница добрих савета“ (Е. Л., Европа).

Помоћ за брачне парове

„Моја жена и ја смо у браку шест година. Као и други брачни парови, морали смо да помиримо разлике у начину комуникације, као и разлике у пореклу и гледиштима. Запао ми је за око чланак ’Како развити уметност слушања‘, у ком се наводе практични савети. Прочитао сам га и показао га жени. Трудимо се да примењујемо те корисне предлоге“ (Б. Б., Кариби).

’Овај сајт је спасао мој брак‘

„Дружим се са Јеховиним сведоцима око годину дана и желим да напишем колико ми се свиђа њихов веб-сајт jw.org. Он ми је помогао да научим много тога, на пример како да контролишем своју нарав и како да будем добар муж и отац. Могу слободно рећи да је овај сајт спасао мој брак“ (Л. Г., Кариби).

Помоћ за глуве особе

„Сајт jw.org ми је помогао да се опет осећам живим. Помоћу филмова на америчком знаковном језику, побољшао сам свој знаковни језик. Мислио сам да не могу имати смисаоне циљеве у животу, али филм Божја Реч на мом језику оставио је дубок утисак на мене и добио сам вољу да се усредсредим на позитивне стране живота“ (Џ. Н., Африка).

„Сајт jw.org ми је помогао да се опет осећам живим“

„Овај веб-сајт је прави драгуљ. Као волонтер помажем глувим особама, посебно младима. Разноврстан материјал на знаковном језику помаже ми да побољшам свој знаковни језик. Веб-сајт ми користи када помажем другима да имају срећне породице и стекну добре пријатеље“ (К. Џ., Кариби).

Помоћ за слепе особе

„Ја сам слепа особа којој је сајт jw.org пуно помогао. Ту добијам информације које бих мејлом добила тек за неколико месеци. Овај сајт је обогатио мој породични живот и помаже ми да будем користан члан друштва. Путем њега добијам информације у исто време као и моји пријатељи који виде“ (К. А., Јужна Америка).

„Овај сајт је обогатио мој породични живот и помаже ми да будем користан члан друштва“

„За оне који не знају Брајево писмо или немају довољно новца да купе књиге на Брајевом писму, сајт jw.org је право благо. Захваљујући поучним аудио-снимцима, слепи могу бити у току са информацијама о разним темама. Овај сајт је намењен свим људима и нико није запостављен. Слепим особама пружа осећај да су поштовани и прихваћени у друштву“ (Р. Д., Африка).

Помоћ за оне који желе да упознају Бога

„За разлику од других верских сајтова, ваш веб-сајт не бомбардује људе религиозним изразима и речима које могу разумети само свештена лица. Такође, не затрпава вас информацијама. Ваш сајт је једноставан и конкретан. Текстови нису опширни нити филозофски. Не стиче се утисак да је вера нешто компликовано. Напротив, показује да веру могу стећи и обични људи“ (А. Г., Азија).

’Ваш сајт је једноставан и конкретан. Показује да веру могу стећи и обични људи‘

„Очајан! Такав би био мој живот без сајта jw.org. У свету у ком влада духовна тама, овај сајт је попут светиљке. У сваком тренутку могу читати и слушати чланке који објашњавају Божје гледиште о некој теми и сазнати одговоре на многа животна питања“ (Џ. Ч., Кариби).

„Много ми значи сва духовна помоћ коју добијам овде усред прашуме у Јужној Америци. Без овог веб-сајта, осећала бих се изгубљено“ (М. Ф., Јужна Америка).