Пређи на садржај

Помагање затвореницима

Помагање затвореницима

Затвореници из казнено-поправних установа у САД сваког дана шаљу десетине писама подружници Јеховиних сведока и траже духовну помоћ.

Јеховини сведоци се одазивају на те молбе тако што шаљу старешине из локалних скупштина да посете затворенике и проучавају Свето писмо с њима у затворима, затворским болницама, поправним домовима и заводима за болести зависти.

У неким затворима, Јеховини сведоци воде редовне скупштинске састанке. На пример, у једном затвору је било 32 присутних на предавању које је одржано у два затворска дворишта.

Резултати су охрабрујући. Један човек, који у држави Индијани издржава доживотну затворску казну за убиство с предумишљајем, потпуно се променио и крстио као Јеховин сведок.

Сведок, који је проучавао Свето писмо са затвореником у једном великом казнено-поправном центру у Калифорнији, за њега каже: „Видео сам какав је био раније и како је напредовао. Направио је огромне промене да би могао да се крсти.“

Многи затвореници су пригрлили библијску истину, иако знају да им због тога живот може бити у опасности. На пример, неки који су прекинули везе с бандом морали су због безбедности да буду стављени у изолацију или пребачени у неку другу установу.

Моћ Библије да мења животе толико је снажна да су затворски службеници одушевљени. Неки од њих су Сведоцима уручили захвалнице и признања за допринос у раду казнено-поправних установа.