Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Заштита животне средине у Ворвику

Заштита животне средине у Ворвику

Јеховини сведоци су почели изградњу свог новог главног седишта близу језера Стерлинг Форест (Блу Лејк), у унутрашњости државе Њујорк. На који начин они штите ово станиште биљног и животињског света?

Сведоци су подигли привремену ограду око градилишта да шумске звечарке, источне ковчег-корњаче и шумске корњаче не би могле да уђу и повреде се. Ту ограду редовно проверавају како би били сигурни да животиње не могу да прођу кроз њу и залутају на градилиште. Када се градња заврши и ограда склони, стручне особе ће преместити све шумске звечарке које буду и сувише близу објеката.

Источна плава птица

Дрвеће је посечено током зимског периода да не би била угрожена сезона гнежђења источне плаве птице. Када градња буде готова, Сведоци ће поставити кућице за гнежђење, како би засигурали повратак птица у њихово станиште.

Сведоци су равнали и рашчишћавали делове земљишта од октобра до марта како би семе једне врсте угроженог шишка (Scutellaria integrifolia) могло несметано да се шири и клија. Они су радили по том плану, иако ова биљка није виђена на имању у Ворвику још од 2007. године.

Поред градилишта налази се језеро Стерлинг Форест, које је станиште многих водених птица и риба, као што су пастрмка, гргеч, штука и смуђ. Да би језеро остало незагађено, користиће се разне технике зелене градње. На пример, кровови зграда ће бити прекривени биљкама које ће филтрирати кишницу и спречавати њено прекомерно отицање. Тиме ће такође бити сачуван и заштићен биљни свет око језера.

Сведок који ради на овом делу пројекта каже: „Иако све то изискује више планирања и времена, наш циљ је да заштитимо биљни и животињски свет око градилишта у Ворвику.“

Сазнајте више

ГРАЂЕВИНСКИ ПРОЈЕКТИ

Нова локација главног седишта Јеховиних сведока

Зашто селимо наше главно седиште на север државе Њујорк када се оно још од 1909. налази у Бруклину?