Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Ворвик: фото-галерија бр. 7 (септембар 2016 — фебруар 2017)

Ворвик: фото-галерија бр. 7 (септембар 2016 — фебруар 2017)

У овој фото-галерији можете видети како су у периоду од септембра 2016. до фебруара 2017. завршени радови на изградњи новог главног седишта Јеховиних сведока и како се почело са коришћењем објеката.

Комплекс у Ворвику:

  1. Зграда за одржавање возила

  2. Гаража за госте

  3. Зграда Одељења за одржавање и гаража за станаре

  4. Стамбена зграда B

  5. Стамбена зграда D

  6. Стамбена зграда C

  7. Стамбена зграда A

  8. Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

8. септембар 2016. — Градилиште у Ворвику

Све зграде у Ворвику су сада у употреби. Почетком септембра тамо је живело око 500 људи. Међу њима су били добровољци који су учествовали на градњи и особље које се преселило из Бруклина.

20. септембар 2016. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Провера плочица које су постављене на улазу изложбе „Народ за Јеховино име“. Плочице су третиране посебним премазом да би изгледале старо, што се уклапа у тему изложбе.

28. септембар 2016. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Стивен Лет, члан Водећег тела Јеховиних сведока, председавао је првим Јутарњим библијским програмом који се преносио из Ворвика. Тог јутра, брат Лет је прочитао отворено писмо захвалности добровољцима. На изградњи нових објеката помагало је више од 27 000 добровољаца, а још многи други су подржали овај пројекат на разне начине.

3. октобар 2016. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Постављање слова на знак на улазу на једну од три изложбе које је могуће самостално обићи. Ова изложба, „Народ за Јеховино име“, приказује историју Јеховиног народа у савремено доба, од 1870-их до данас.

5. октобар 2016. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Састанак Одбора за писање и чланова Одељења за писање. На великим мониторима приказане су предложене слике за нове публикације. Захваљујући тим мониторима и друга одељења могу да комуницирају са одбором током састанака. Сто, који је добијен на поклон пре неколико година, пресељен је из Бруклина у Ворвик.

20. октобар 2016. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Помоћник у Одбору координатора, заједно с још некима који раде под тим одбором, разматра начине за пружање помоћи жртвама супер тајфуна Хаима (Ловина), који је погодио Филипине само дан раније. Опрема за видео-везу омогућава одељењима у главном седишту да се брзо позабаве хитним ситуацијама и да буду у контакту с подружницама широм света.

28. октобар 2016. — Зграда Одељења за одржавање и гаража за станаре

Између зграде Одељења за одржавање и главног пута налази се језерце у којем се сакупља вода од падавина. Ово језерце, као и друга којих има у Ворвику, на природан начин задржава и филтрира прљавштину коју садржи кишница и на тај начин се за 50 процената смањују трошкови повезани са уградњом стандардног система за одвођење атмосферских вода. Поред тога, филтрирана вода која затим одлази у потоке доприноси здравијем станишту за биљке и животиње.

4. новембар 2016. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Екипа за селидбу истовара кутије на рампи. Око 80 радника помагало је особљу главног седишта да се пресели из Бруклина у свој нови дом у Ворвику.

14. децембар 2016. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Пекари ваде велику количину теста из мешалице за тесто. Тесто може бити тешко и преко 45 килограма и зато систем за подизање чини читав процес лакшим и безбеднијим. Поред тога, пекара у Ворвику има опрему која путем контролисања температуре и влажности ваздуха може бити испрограмирана да убрза или успори ферментацију теста. Захваљујући оваквој аутоматизованој производњи смањена је потреба за радном снагом која је иначе потребна да би се испекло стотине векни хлеба сваке седмице.

14. децембар 2016. — Зграда Одељења за одржавање и гаража за станаре

Изношење ђубрета из зграде Одељења за одржавање. За разлику од објеката у Бруклину, већина зграда у Ворвику је повезана, захваљујући чему је потребан мањи број радника и возила за уклањање и рециклажу отпада.

14. децембар 2016. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Кошуља се фајта како би се исправили набори и затим се пегла на преси за пеглање кошуља. Вешерница у Ворвику у просеку опере 5 000 килограма веша сваке недеље. Да би се знало коме шта припада, они који раде у вешерници лепе бар-код на одећу. Налепнице се скенирају током сваке фазе кроз коју пролазе у вешерници како би се засигурало да се одећа правилно третира и да ће бити испоручена на право место.

20. децембар 2016. — Зграда Одељења за одржавање и гаража за станаре

Одржавање дизалице која се користи у трафостаници. На овај начин опрема дуже траје и безбеднија је за коришћење.

10. јануар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Отклањање грешака у апликацији за приказивање уводног дела изложбе „Вера на делу“.

11. јануар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Рестаурација бицикла произведеног 1903. Он ће бити изложен на изложби „Народ за Јеховино име“. Овај поклоњени бицикл, који су пажљиво рестаурирали радници у Ворвику, приказује труд који су уложили и жртве које су поднели истраживачи Библије (касније познати као Јеховини сведоци) док су користили таква превозна средства да би преносили библијску поруку.

12. јануар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Постављање стакла на витрине у којима ће се налазити предмети повезани с Фото-драмом стварања, библијским филмом и презентацијом с дијапозитивима. Она је премијерно приказана 1914. и те године ју је погледало неких девет милиона људи.

12. јануар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Припрема Циришке Библије на латинском из 1544. за изложбу „Свето писмо и Божје име“. Црвена стрелица која се види на Библији лево показује Божје име, Јехова. Да би се осетљиве Библије заштитиле предузимају се одређене мере опреза. Примера ради, странице се придржавају помоћу врпци од полиестера, температура и влажност ваздуха у галерији редовно се контролишу, а посебно осветљење витрина пажљиво је подешено како се не би оштетио осетљиви папир.

16. јануар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Са куле високе 23 метра пружа се јединствени поглед на Ворвик у коме посетиоци могу уживати. Обиласци изложби и објеката у Ворвику почели су 3. априла 2017. Они који желе да обиђу наше ново главно седиште морају резервисати обилазак преко странице на нашем веб-сајту, одласком на картицу О НАМА > ПОДРУЖНИЦЕ.

19. јануар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Смештање у витрину ретког примерка првог издања Библије краља Џејмса из 1611. Витрине су осмислили и по мери направили радници у Ворвику.

19. јануар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Постављање цилиндра у витрину. Тај шешир је припадао Џозефу Ратерфорду, који је пре једног века предводио Јеховине сведоке. У овој галерији, која је део изложбе „Народ за Јеховино име“, приказано је шта су све Сведоци на почетку чинили да би проповедали добру вест о Краљевству.

20. јануар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Снимање нарације за изложбу „Свето писмо и Божје име“, која се може самостално обићи. Само недељу дана након што су глува соба и опрема биле размонтиране у Бруклину и пресељене у Ворвик, аудио-студио је поново почео са радом. Овај студио (који је огранак студија који се налази у образовном центру у Патерсону) користи се и за снимање библијског превода Нови свет, Стражарске куле, Пробудите се!, чланака за сајт jw.org, као и другог аудио-садржаја.

27. јануар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Фарбање страница тродимензионалног изложбеног паноа. Он је део изложбе „Народ за Јеховино име“ и на њему ће се налазити фотографије Истраживача Библије с краја 19. века.

15. фебруар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Фарбање макете Марка, лика из серије цртаних филмова Буди Јеховин пријатељ. Ова макета ће се налазити у галерији која истиче садржаје и програме које су Јеховини сведоци посебно осмислили за децу.

15. фебруар 2017. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Сечење фотографија и пластичних ознака за изложбу „Народ за Јеховино име“. Преко 250 људи, међу којима су били и столари, компјутерски програмери, дизајнери, електричари, керамичари, графичари и писци, радило је на три изложбе од почетне идеје до крајње поставке.