Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Ворвик: фото-галерија бр. 1 (мај – август 2014)

Ворвик: фото-галерија бр. 1 (мај – август 2014)

Јеховини сведоци граде своје ново главно седиште у Ворвику, у држави Њујорк. Од маја до августа 2014, доста су напредовали радови на згради за одржавање возила, згради с канцеларијама и службеним просторијама и стамбеним зградама C и D. Ова фото-галерија приказује шта се дешавало током тог активног периода.

Овако ће изгледати комплекс у Ворвику

  1. Зграда за одржавање возила

  2. Гаража за госте

  3. Зграда Одељења за одржавање и гаража за станаре

  4. Стамбена зграда B

  5. Стамбена зграда D

  6. Стамбена зграда C

  7. Стамбена зграда A

  8. Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

1. мај 2014. — Градилиште у Ворвику

Поглед из правца југозапада према језеру Форест Стерлинг (Блу Лејк). У првом плану види се извођење радова на подруму стамбене зграде D. Ближе језеру, припремају се бетонски елементи за стамбену зграду C.

14. мај 2014. — Израда монтажних елемената

Радници склапају монтажна купатила за станове. Састоје се од металних профила, гипсаних зидова, водоводних и електричних инсталација, вентилације и места за каду. Купатила ће бити довршена када се монтажни елементи поставе у станове.

22. мај 2014. — Зграда за одржавање возила

Водоинсталатери раде у сутерену. Док год трају радови у Ворвику, у овом делу ће се послуживати оброци за око 500 радника, а у другим деловима зграде за још 300 радника. Пред крај радова, привремене трпезарије ће бити уклоњене да би се простор припремио за одржавање возила.

2. јун 2014. — Зграда за одржавање возила

Група радника насипа посебно земљиште за зелене кровове. Зелени кровови, на којима расте вегетација, смањују потрошњу енергије и задржавају и филтрирају кишницу.

5. јун 2014. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Овај објекат ће се састојати од три повезане зграде укупне површине 42 000 квадратних метара. Унајмљени радници постављају арматуру за стубове.

18. јун 2014. — Зграда за одржавање возила

Помоћу бренера, радници постављају битуменске траке на кров. Имају сигурносну опрему која их чува од пада.

24. јун 2014. — Стамбена зграда C

Постављање система за грејање, хлађење и вентилацију. Отприлике трећину Сведока који раде на пројекту у Ворвику чине жене.

11. јул 2014. — Монтгомери, држава Њујорк

Овај објекат, површине 20 000 квадратних метара, у употреби је од фебруара 2014. Служи као складиште и за израду монтажних елемената. У горњем десном углу виде се монтажна купатила спремна за транспорт.

24. јул 2014. — Стамбена зграда C

Поглед са североистока. У овој згради ће становати око 200 особа које ће радити у главном седишту. Већина станова ће имати између 30 и 55 квадратних метара, малу кухињу, купатило и терасу.

25. јул 2014. — Зграда Одељења за одржавање и гаража за станаре

Припрема градилишта. У горњем левом углу види се дробилица која припрема ископан камен за каснију употребу. До краја овог пројекта, на градилишту у Ворвику биће ископано око 260 000 кубних метара земље. Сваког дана се у просеку користе 23 велика кипера.

30. јул 2014. — Зграда за одржавање возила

На крову се сади вегетација.

8. август 2014. — Градилиште у Ворвику

Поглед с крана у правцу југозапада на зграду с канцеларијама. У доњем левом углу види се завршена гаража за госте, која је сваког дана пуна возила радника. Неки Сведоци путују и по 12 сати у једном смеру да би добровољно радили само три или четири дана.

13. август 2014. — Зграда за одржавање возила

Радови на привременој трпезарији се приводе крају. Помоћу монитора (који још нису инсталирани) и звучника који висе с плафона радници ће моћи да прате јутарњи библијски програм и друге духовне поуке из подружнице у Сједињеним Државама.

14. август 2014. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Изливање плоче за приземље. С десне стране, радник помоћу вибратора за бетон елиминише ваздух ухваћен у бетону и сабија малтер у компактну масу.

14. август 2014. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Електрични водови у средишту зграде преко којих ће бити изливена бетонска плоча.

14. август 2014. — Зграда с канцеларијама и службеним просторијама

Бетонска плоча за приземље скоро је готова. Ово је до сада највећа количина бетона употребљена у Ворвику и износи 540 кубних метара. Бетон се правио у бетоњерки на градилишту, пребацивао помоћу осам камиона с мешалицом и наливао помоћу две пумпе за бетон. Изливање плоче је трајало пет и по сати. На средини се види основа за једно од степеништа у овој згради.

14. август 2014. — Стамбена зграда C

Изливање ограде на крову. У позадини се одвијају почетни радови на стамбеној згради A.

15. август 2014. — Стамбена зграда C

Монтажна купатила се помоћу крана подижу на други спрат. У овом пројекту се доста користе монтажни елементи, што растерећује градилиште и смањује трошкове градње.

20. август 2014. — Стамбена зграда C

Извођачи радова постављају енергетски ефикасне бетонске облоге. Облоге су већ обојене, тако да не морају накнадно да се фарбају и лаке су за одржавање. Брзо се постављају, што ће допринети да се радови заврше на време.

31. август 2014. — Градилиште у Ворвику

Поглед с југозапада. У првом плану се види постављање оплата за следећи спрат у стамбеној згради D. У позадини се види зграда C, која је скоро завршена.