Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Грађевински пројекти у Волкилу и Ворвику напредују

Грађевински пројекти у Волкилу и Ворвику напредују

Два значајна грађевинска пројекта Јеховиних сведока у Сједињеним Државама напредују захваљујући марљивом раду волонтера из свих делова ове земље.

Волкил, Њујорк. У овом комплексу живи и ради више од 1 600 Сведока и ту се налази центар за производњу литературе за Јеховине сведоке у Сједињеним Државама. Да би се проширили капацитети у Волкилу, грађевински радници, од којих су многи волонтери, раде на изградњи нове двоспратне зграде с канцеларијама, гараже и двоспратне зграде за смештај особља. До краја 2012, волонтери су завршили зграду за техничку опрему и проширили трпезарију за 200 места.

Јеховини сведоци у многим земљама имају административне центре, то јест подружнице, као што су Бразил, Немачка и Мексико. У Сједињеним Државама, Јеховини сведоци у држави Њујорк имају образовни центар у Патерсону и канцеларије у Бруклину. Када се проширење објеката заврши, Волкил ће бити највећи комплекс Јеховиних сведока у свету.

Ворвик, Њујорк. Овај комплекс ће бити ново главно седиште Јеховиних сведока. Напуштене зграде које су се налазиле на месту градње су срушене. Сведоци су купили парцелу у Таксиду удаљену 10 километара да би ту сместили грађевинске машине и материјал. Одговорне службе су одобриле финалну анализу о утицају овог пројекта на животну средину. Када план градилишта буде одобрен, биће поднет захтев за грађевинску дозволу. У међувремену, главно седиште Јеховиних сведока наставља с радом из Бруклина.