Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Велика Британија: фото-галерија бр. 1 (јануар — август 2015)

Велика Британија: фото-галерија бр. 1 (јануар — август 2015)

Јеховини сведоци у Великој Британији селе своју подружницу из Мил Хила, у Лондону, у предграђе Челмсфорда у Есексу, 70 километара источно од Лондона. Од јануара до августа 2015, волонтери су оспособили помоћна градилишта како би све било спремно за почетак радова.

23. јануар 2015. — Главно градилиште

Уз дозволу локалних власти, волонтери су рашчистили пало дрвеће како би се ослободио простор за даљње радове. Водили су рачуна да то учине пре него што птице почну да се гнезде. Иверје су искористили за пешачке стазе, а дебла ће искористити касније током градње.

30. јануар 2015. — Привремена трпезарија

Електричар поставља утичнице за мониторе у некадашњем мотелу. Тај објекат је претворен у кухињу и трпезарију. Монитори ће омогућити волонтерима да прате програме попут јутарњег библијског програма и разматрања Стражарске куле у Бетелу.

23. фебруар 2015. — Главно градилиште

Волонтери постављају заштитну ограду која ће се налазити око већег дела градилишта. Пошто се градилиште налази усред природе, предузете су мере како би се што мање утицало на животињски свет. На пример, ограда је постављена на око 20 центиметара од земље како би јазавци ноћу несметано могли да пролазе.

23. фебруар 2015. — Главно градилиште

Изградња привременог пута који ће повезивати главно градилиште с помоћним градилиштем где су смештени волонтери.

5. март 2015. — Главно градилиште

Поглед из ваздуха, са источне стране, на завршен привремени пут. У горњем десном углу види се главно градилиште до ког води привремени пут. Објекти у доњем левом углу претворени су у станове за волонтере. Додатне стамбене јединице биће постављене у непосредној близини.

20. април 2015. — Смештајне јединице

Један члан Водећег тела, с још једним представником главног седишта Јеховиних сведока, посетио је тим за градњу. Касније те седмице, одржан је посебан састанак који је емитован у свим Дворанама Краљевства у Великој Британији и Ирској. На њему је објављено да је претходно вече Градско веће Челмсфорда дало дозволу да се започне с радовима.

13. мај 2015. — Прво помоћно градилиште

Волонтери постављају заштиту између два велика храста. Овај посебан прелаз ће повезивати прво помоћно градилиште с главним градилиштем и спречити да се оштети корење дрвећа приликом проласка тешких машина и возила.

21. мај 2015. — Смештајне јединице

Чланови тима за постављање темеља копају канале у које ће поставити неопходне цеви за привремене смештајне јединице. У позадини се виде првих 50 таквих јединица које ће волонтери користити током пројекта.

16. јун 2015. — Смештајне јединице

Водоинсталатер поставља водоводне цеви у једној смештајној јединици.

16. јун 2015. — Смештајне јединице

Поглед из ваздуха, са источне стране, на постављене смештајне јединице. Испред се виде темељи на које ће се поставити додатне јединице. Слева се виде објекти, где се налази и трпезарија за волонтере. У даљини се види место где ће бити изграђена нова подружница.

16. јун 2015. — Смештајне јединице

Спајање оптичког кабла у телекомуникационој соби. Мрежа компјутера и приступ интернету били су неопходни од самог почетка пројекта како би се све активности добро организовале и омогућио контакт с другим подружницама и главним седиштем.

6. јул 2015. — Главно градилиште

Унајмљени радник помоћу GPS уређаја проверава терен пре копања ради археолошког испитивања. Ископавањем канала, археолози проверавају терен пре почетка радова. Иако су оближњи Челмсфорд изградили Римљани, ни у једном од 107 канала ископаних у првој фази археолошких процена није пронађен неки значајан археолошки остатак.

6. јул 2015. — Прво помоћно градилиште

Сечење оквира за врата. Неки објекти на првом помоћном градилишту су реновирани и претворени у радионице. Ту ће се налазити и привремене канцеларије и друге помоћне просторије.

6. јул 2015. — Прво помоћно градилиште

Утовар земље за насипање.

7. јул 2015. — Главно градилиште

Поглед на градилиште од 34 хектара и на његову околину. Оближњи главни пут (не види се на слици) повезује градилиште с лукама, аеродромима и Лондоном.

23. јул 2015. — Главно градилиште

Рашчишћавање терена, за шта су унајмљени предузимачи.

20. август 2015. — Прво помоћно градилиште

Кран од 60 тона спушта делове контејнера. Испред се виде темељи за друге контејнере који ће бити постављени. У њима ће се налазити канцеларије за надгледање радова.