Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Велика Британија: фото-галерија бр. 2 (септембар 2015 — август 2016)

Велика Британија: фото-галерија бр. 2 (септембар 2015 — август 2016)

Јеховини сведоци у Великој Британији селе своју подружницу из Мил Хила, у Лондону, у предграђе Челмсфорда у Есексу, 70 километара источно од Лондона. Погледајте како су текли радови на изградњи нове подружнице у периоду од септембра 2015. до августа 2016.

29. октобар 2015. — Прво помоћно градилиште

Изливање бетона испред гараже у којој ће се сервисирати грађевинске машине.

9. децембар 2015. — Прво помоћно градилиште

Причвршћивање кровних панела на зграду у којој ће током градње бити смештене канцеларије и трпезарија.

18. јануар 2016. — Прво помоћно градилиште

Багер са додатком за сечу стабала уклања одређена стабла на главном улазу. Дрво се најпре сече а затим односи. Да би се надокнадило дрвеће које је уклоњено, до краја радова биће посађено хиљаде нових стабала.

31. март 2016. — Главно градилиште

Уклањање отпада који се ту налазио када је плац купљен. Након тога земљиште ће бити очишћено и поново употребљено.

4. април 2016. — Главно градилиште

Радници помоћу крана премештају контејнере који ће служити као канцеларије и помоћни објекти које ће користити стални грађевински тим и извођачи појединих радова.

5. мај 2016. — Главно градилиште

Сортирање отпадног материјала који се може рециклирати. Одбор за изградњу поставио је циљ да са земљишта уклони 95 процената отпада који није штетан за здравље, али тај циљ је већ премашен. Поред тога, 89 процента отпада који је остао након рушења претходних објеката као што су цигле, бетон и дрвна грађа, биће искоришћено током градње нових објеката.

23. мај 2016. — Прво помоћно градилиште

Затрпавање канала с инсталацијама. Те инсталације ће омогућити да привремене смештајне јединице буду снабдевене струјом и водом.

26. мај 2016. — Главно градилиште

Прикупљање узорака земљишта да би се утврдило да ли је погодно за изградњу путева око градилишта.

31. мај 2016. — Цртеж будуће подружнице

Водеће тело Јеховиних сведока је 31. маја 2016. одобрило овај нацрт. Након тог одобрења и добијања неопходних дозвола за планирање и градњу од локалних власти било је могуће отпочети с радовима.

16. јун 2016. — Главно градилиште

Уклањање отпада из земље ископане на градилишту. Та земља се касније може искористити на другом месту. Овај корак ће смањити трошкове одвожења вишка земље са градилишта и куповине материјала који би се користили уместо ње.

20. јун 2016. — Главно градилиште

Рашчишћавање терена где ће бити изграђен главни прилазни пут. Радови су се наставили иако су месец дана падале обилне кише због чега је било много блата.

18. јул 2016. — Прво помоћно градилиште

Прскање путева водом да би се смањила количина прашине. Да би удовољио урбанистичким уредбама, Одбор за изградњу се обавезао да ће поштовати правилник организације Considerate Constructors Scheme када је у питању чистоћа градилишта. Та организација се залаже за поштовање заједнице и обзирност према ближњима, што је у складу са библијским начелима.

18. јул 2016. — Прво помоћно градилиште

Сечење шипки којима ће бити причвршћени носачи цеви система за климатизацију.

22. јул 2016. — Главно градилиште

Чишћење 20 000 кубних метара земље од шута. На средини слике види се како се земља сипа у левак, затим се сеје кроз сита различите величине отвора, тако да се одваја крупан и средњи шут, а финија земља пада на дно. Затим се све то помоћу три покретне траке товари у кипере.

22. јул 2016. — Главно градилиште

Извођачи радова поравнавају земљу да би била у складу са планом градње.

18. август 2016. — Главно градилиште

У средини слике види се како извођачи радова поравнавају земљиште како би било спремно за постављање темеља за стамбене зграде. У горњем левом углу виде се завршене смештајне јединице које могу да приме 118 грађевинских радника.