Подешавања за приступ

Изабери језик

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Посетите бетелске комплексе у Сједињеним Државама

Посетите бетелске комплексе у Сједињеним Државама

„Посета Бетелу је била толико лепа да ћемо је заувек памтити.“ Овако је један брачни пар са Вануатуа описао своју посету подружници Јеховиних сведока у Сједињеним Државама. Слично мишљење имају и многи од преко седамдесет хиљада људи који сваке године посете овај Бетел.

Да ли сте посетили бетелске комплексе у Сједињеним Државама? Ако нисте, очекујемо вас.

Шта ћете видети на три главне локације?

Главно седиште, Бруклин. Водич ће вам током обиласка објаснити на који начин се надгледа и подупире проповедање добре вести широм света. Имаћете прилику да погледате и две изложбе. Прва, под називом „Народ за Јеховино име“, говори о историји Јеховиног народа од првог века до данас. Друга, „Свето писмо и Божје име“, приказује бројне преводе Библије који садрже Божје јединствено име.

Образовни центар, Патерсон. Током овог обиласка сазнаћете више о школама које се овде одржавају, као што су Библијска школа Галад и Школа за чланове Одбора подружнице и њихове супруге. Ту су и панои и кратки филмови који приказују шта се ради у Одељењу за графички дизајн, Аудио-видео служби, Правном одељењу и Службеном одељењу.

Штампарија, Волкил. Током овог обиласка видећете како се Библије и библијска литература штампају, увезују и отпремају до скупштина у Сједињеним Државама, на Карибима и у другим деловима света.

Колико трају обиласци?

Обилазак комплекса у Бруклину траје око сат времена, у Патерсону око два сата и у Волкилу око сат и по.

Ко су водичи?

То су особе које раде у разним одељењима у Бетелу. На тај начин дају скроман допринос у подупирању нашег међународног образовног дела. У мају 2014, у бетелским комплексима радило је више од 5 000 особа, од којих је преко 3 600 обучено за водиче. Обилазак Бетела организује се на око 40 језика.

Колико кошта обилазак?

Бесплатан је.

Да ли морате да будете Јеховин сведок да бисте дошли у посету?

Не. Многи посетиоци нису Јеховини сведоци. Овде сви могу сазнати како се организују и подупиру активности Јеховиних сведока у целом свету.

Једна муслиманка из Индије посетила је Патерсон. Након обиласка, она је рекла: „Желела бих да будем део овога. Пуно вам хвала што сте били пуни поштовања према мени.“

Да ли могу доћи и деца?

Наравно! Посета Бетелу може оставити снажан утисак на њих. Џон из Сједињених Држава је написао: „Откад смо дошли кући, деца која су била с нама у обиласку не престају да причају о овој посети. Раније је бетелска служба за њих била нешто недостижно, а сада је постала њихов циљ.“

Да ли се могу посетити подружнице Јеховиних сведока у другим земљама?

Да. То се може учинити у многим земљама. Да бисте пронашли одговарајућу локацију, идите на део Подружнице. Срдачно вас позивамо да дођете и посетите неку од подружница Јеховиних сведока.

 

Сазнајте више

Која је улога подружница Јеховиних сведока?

Све наше подружнице су отворене за посетиоце. Срдачно вас позивамо да дођете.