Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Посетите бетелске комплексе у Сједињеним Државама

Посетите бетелске комплексе у Сједињеним Државама

„Посета Бетелу је била толико лепа да ћемо је заувек памтити.“ Овако је један брачни пар са Вануатуа описао своју посету подружници Јеховиних сведока у Сједињеним Државама. Слично мишљење имају и многи од преко седамдесет хиљада људи који сваке године посете овај Бетел.

Да ли сте посетили бетелске комплексе у Сједињеним Државама? Ако нисте, очекујемо вас.

Шта ћете видети на три главне локације?

Главно седиште, Ворвик. Самостално обиђите три изложбе. Прва, Свето писмо и Божје име“, приказује ретке примерке Библије и како је Божје име сачувано у Светом писму упркос покушајима његовог уклањања. Изложба „Народ за Јеховино име“, приказује историју Јеховиног народа. „Главно седиште — вера на делу“ приказује како су Јеховини сведоци организовани да се састају, стварају ученике, узимају духовну храну и међусобно показују љубав. Поред тога можете ићи и у 20-минутни обилазак са водичем и погледати зграде с канцеларијама и службеним просторијама и имање у Ворвику.

Образовни центар Watchtower, Патерсон. Током овог обиласка сазнаћете више о школама које се овде одржавају, као што су Библијска школа Галад и Школа за чланове Одбора подружнице и њихове супруге. Ту су и панои и кратки филмови који приказују шта се ради у Одељењу за графички дизајн и Аудио-видео служби.

Штампарија, Волкил. Током овог обиласка видећете како се Библије и библијска литература штампају, увезују и отпремају до скупштина у Сједињеним Државама, на Карибима и у другим деловима света.

Како да резервишем обилазак?

Молимо вас да пре него што испланирате своје путовање, на нашој страници која садржи информације о подружницама резервишете свој обилазак. На тој страници ћете пронаћи додатне информације о Бетелима у Сједињеним Државама. Ту ћете сазнати колико обиласци трају и где се налазе.

Ко су водичи?

То су особе које раде у разним одељењима у Бетелу. На тај начин дају скроман допринос у подупирању нашег међународног образовног дела. Обиласци су могући на више језика.

Колико кошта обилазак?

Бесплатан је.

Да ли морате да будете Јеховин сведок да бисте дошли у посету?

Не. Многи посетиоци нису Јеховини сведоци. Овде сви могу сазнати како се организују и подупиру активности Јеховиних сведока у целом свету.

Једна муслиманка из Индије посетила је Патерсон. Након обиласка, она је рекла: „Желела бих да будем део овога. Пуно вам хвала што сте били пуни поштовања према мени.“

Да ли могу доћи и деца?

Наравно! Посета Бетелу може оставити снажан утисак на њих. Џон из Сједињених Држава је написао: „Откад смо дошли кући, деца која су била с нама у обиласку не престају да причају о овој посети. Раније је бетелска служба за њих била нешто недостижно, а сада је постала њихов циљ.“

Да ли се могу посетити подружнице Јеховиних сведока у другим земљама?

Да. То се може учинити у многим земљама. Да бисте пронашли одговарајућу локацију, идите на део Подружнице. Срдачно вас позивамо да дођете и посетите неку од подружница Јеховиних сведока.

 

Сазнајте више

КО ДАНАС ВРШИ ЈЕХОВИНУ ВОЉУ?

Која је улога подружница Јеховиних сведока?

Све наше подружнице су отворене за посетиоце. Срдачно вас позивамо да дођете.