Пређи на садржај

Посетите бетелске комплексе у Сједињеним Државама

Посетите бетелске комплексе у Сједињеним Државама

„Посета Бетелу је била толико лепа да ћемо је заувек памтити.“ Овако је један брачни пар са Вануатуа описао своју посету подружници Јеховиних сведока у Сједињеним Државама. Слично мишљење имају и многи од преко седамдесет хиљада људи који сваке године посете овај Бетел.

Да ли сте посетили бетелске комплексе у Сједињеним Државама? Ако нисте, очекујемо вас.

Шта ћете видети на три главне локације?

Главно седиште, Ворвик. Самостално обиђите три изложбе. Прва, Свето писмо и Божје име“, приказује ретке примерке Библије и како је Божје име сачувано у Светом писму упркос покушајима његовог уклањања. Изложба „Народ за Јеховино име“, приказује историју Јеховиног народа. „Главно седиште – вера на делу“ приказује како су Јеховини сведоци организовани да се састају, стварају ученике, узимају духовну храну и међусобно показују љубав. Поред тога можете ићи и у 20-минутни обилазак са водичем и погледати зграде с канцеларијама и службеним просторијама и имање у Ворвику.

Образовни центар Watchtower, Патерсон. Током овог обиласка сазнаћете више о школама које се овде одржавају, као што су Библијска школа Галад и Школа за чланове Одбора подружнице и њихове супруге. Ту су и панои и кратки филмови који приказују шта се ради у Одељењу за графички дизајн и Аудио-видео служби.

Штампарија, Волкил. Током овог обиласка видећете како се Библије и библијска литература штампају, увезују и отпремају до скупштина у Сједињеним Државама, на Карибима и у другим деловима света.

Како да резервишем обилазак?

Молимо вас да пре него што испланирате своје путовање, на нашој страници која садржи информације о подружницама резервишете свој обилазак. На тој страници ћете пронаћи додатне информације о Бетелима у Сједињеним Државама. Ту ћете сазнати колико обиласци трају и где се налазе.

Ко су водичи?

То су особе које раде у разним одељењима у Бетелу. На тај начин дају скроман допринос у подупирању нашег међународног образовног дела. Обиласци су могући на више језика.

Колико кошта обилазак?

Бесплатан је.

Да ли морате да будете Јеховин сведок да бисте дошли у посету?

Не. Многи посетиоци нису Јеховини сведоци. Овде сви могу сазнати како се организују и подупиру активности Јеховиних сведока у целом свету.

Једна муслиманка из Индије посетила је Патерсон. Након обиласка, она је рекла: „Желела бих да будем део овога. Пуно вам хвала што сте били пуни поштовања према мени.“

Да ли могу доћи и деца?

Наравно! Посета Бетелу може оставити снажан утисак на њих. Џон из Сједињених Држава је написао: „Откад смо дошли кући, деца која су била с нама у обиласку не престају да причају о овој посети. Раније је бетелска служба за њих била нешто недостижно, а сада је постала њихов циљ.“

Да ли се могу посетити подружнице Јеховиних сведока у другим земљама?

Да. То се може учинити у многим земљама. Да бисте пронашли одговарајућу локацију, идите на део Подружнице. Срдачно вас позивамо да дођете и посетите неку од подружница Јеховиних сведока.