Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Дани отворених врата на „Стени“

Дани отворених врата на „Стени“

Јеховини сведоци широм света имају 15 штампарија. Једна од њих налази се у средњоевропској подружници, у немачком градићу Селтерс, у подручју које се зове Штајнфелс, што на немачком значи „стена“.

Од 23. до 25. маја 2014, у средњоевропској подружници одржани су дани отворених врата под називом „30 година у Селтерсу“, јер је ова подружница званично почела с радом 21. априла 1984. Позване су комшије, пословни људи и представници локалних власти.

Више од 3 000 гостију обишло је наше објекте. „Посета подружници Јеховиних сведока увек је посебан доживљај“, изјавио је председник општине, који скоро 30 година ради у градској управи. Он је рекао: „Још увек сам одушевљен којом је брзином, од 1979. до 1984, завршена подружница у Штајнфелсу.“

Неке занимљивости

Једна изложба је названа „Јеховине слуге у Средњој Европи“. Посетиоци су сазнали нешто више о 120 година постојања Сведока у овом подручју. Ова изложба је сада стална поставка.

Друга изложба приказује ретке и вредне примерке Библије. На пример, изложени су једно од првих издања комплетне немачке Библије из 1534. и део вишејезичне Библије Елијаса Хутера из 1599, која садржи текст на 12 језика. Осим тога, панои, графикони и видео-презентације истакли су практичност библијских начела у данашње време.

Током обиласка, који се састојао из два дела, посетиоци су могли видети како у овој подружници живи и ради преко 1 000 мушкараца и жена. У првом делу, који је назван „Како живимо“, гости су могли видети неке од станова. Затим су могли јести у трпезарији и обићи прелепо уређено имање. „Не могу да верујем колико је овде лепо“, рекао је један посетилац.

Други део, назван „Производња“, обухватао је обилазак штампарије, књиговезнице и одељења за отпрему. Посетиоци су из прве руке могли видети како се библијска литература штампа, увезује и затим отпрема у преко 50 земаља. Један гост је рекао: „Никада нисам замишљао Јеховине сведоке као глобалну организацију. Њихове публикације стижу до свих делова света. Право је чудо што све то постижу добровољним радом.“

Посетиоци се упознају са веб-сајтом jw.org

Велико занимање изазвао је штанд званичног веб-сајта Јеховиних сведока jw.org. И млади и стари гледали су презентације и филмове, и добили одговоре на многа питања.

С новим погледом на оно што Јеховини сведоци раде широм света, многи посетиоци су отишли задивљени и са осмехом на лицу. Један човек је рекао: „Имао сам потпуно погрешну слику о Сведоцима. Ово ме је навело да добро размислим о свему.“ Једна жена је више пута рекла: „Овде се руше све предрасуде.“

^ одл. 17 Подаци из 2014.

^ одл. 21 Подаци из 2014.

^ одл. 24 Подаци из 2014.