Подешавања за приступ

Изабери језик

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Шта је смисао живота?

Шта је смисао живота?

Одговор из Светог писма

Ово питање се може поставити на више начина, на пример: „Зашто смо овде?“ или „Да ли мој живот има сврху?“ Свето писмо каже да је сврха нашег живота да будемо Божји пријатељи. Осмотрите неке од темељних истина које открива Свето писмо.

  • Бог је наш Створитељ. Свето писмо каже: „Он [Бог] нас је створио, а не ми сами“ (Псалам 100:3; Откривење 4:11).

  • Бог је све, па и нас, створио са сврхом (Исаија 45:18).

  • Бог нас је створио с ’духовним потребама‘, које обухватају и жељу да пронађемо смисао живота (Матеј 5:3). Он жели да задовољимо ту жељу (Псалам 145:16).

  • Ми задовољавамо своје духовне потребе тако што развијамо пријатељство с Богом. Иако некима то може изгледати немогуће, Свето писмо нас подстиче: „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама“ (Јаковљева 4:8; 2:23).

  • Да бисмо постали Божји пријатељи, морамо живети у складу са сврхом с којом смо створени. У Проповеднику 12:13, Свето писмо открива сврху нашег постојања: „Бој се истинитог Бога и држи се његових заповести. Јер то је сва дужност човеку.“

  • У будућности, кад Бог уклони патњу и да вечни живот својим пријатељима, то јест онима који га обожавају, моћи ћемо у потпуности да разумемо Божју првобитну намеру за људе (Псалам 37:10, 11).

 

Сазнајте више

Зашто проучавати Свето писмо?

Свето писмо помаже милионима људи из целог света да пронађу одговоре на најважнија животна питања. Да ли бисте и ви то желели?

Каква је Божја намера са земљом?

Библија открива зашто је Бог створио земљу, када ће патњи доћи крај и шта у будућности очекује земљу и оне који живе на њој.

Шта је истина о Богу?

Шта мислите, да ли је Богу стало до вас? Сазнајте какав је Бог и да ли можете бити блиски с њим.