Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Да ли је неопходно припадати некој религији?

Одговор из Светог писма

Јесте, јер Бог жели да се људи окупљају како би га обожавали. У Светом писму пише: „Размишљајмо једни о другима, како бисмо се подстицали на љубав и добра дела, и не пропуштајмо своје састанке“ (Јеврејима 10:24, 25).

Из следећих Исусових речи види се да ће његови следбеници бити организована група: „По томе ће сви знати да сте моји ученици, ако будете волели један другога“ (Јован 13:35). Они ће ту љубав исказивати првенствено тако што ће се дружити са својим суверницима. Биће организовани у скупштине које ће се редовно окупљати ради обожавања Бога (1. Коринћанима 16:19). Све те скупштине ће сачињавати међународно братство (1. Петрова 2:17).

Није довољно само припадати некој религији

У Светом писму пише да треба да се окупљамо да бисмо обожавали Бога, али то не значи да ће Бог бити задовољан нама ако смо само чланови неке религије. Напротив, религија којој припадамо треба да утиче на нашу свакодневицу. На пример, у Светом писму пише: „Религија (вера) која је чиста и неупрљана пред нашим Богом и Оцем јесте ово: бринути се за сирочад и удовице у њиховој невољи, и чувати се прљавштине овог света“ (Јаковљева 1:27, фуснота).

Сазнајте више

УОБИЧАЈЕНА ПИТАЊА

Зашто Јеховини сведоци своја места састајања не називају црквама?

Сазнајте зашто своја места састајања називамо „Дворанама Краљевства“.

ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Да ли треба да користимо ликове у обожавању Бога?

Да ли је Богу свеједно ако користимо ликове или идоле?

СТРАЖАРСКА КУЛА

Постоји ли религија којој се може веровати?

Да ли сте се разочарали у религију? Ако јесте, можда сте изгубили поверење у све њих. Како вам проучавање Библије може помоћи?