Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Радна севеска  |  август 2016.

 ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ

Побољшајмо своје вештине у служби — помозимо онима с којима проучавамо да напредују и крсте се

Побољшајмо своје вештине у служби — помозимо онима с којима проучавамо да напредују и крсте се

ЗАШТО ЈЕ ТО ВАЖНО. Да би особа стекла Јеховино одобравање, мора да му се преда и да се крсти (1Пе 3:21). Ако живи у складу са својом одлуком, биће заштићена у духовном погледу (Пс 91:1, 2). Ми се предајемо Јехови Богу, а не неком човеку или организацији, неком делу или идеалима. Због тога је веома важно да они с којима проучавамо развијају љубав и поштовање према Богу (Ри 14:7, 8).

ШТА УЧИНИТИ

  • Док проучавате одређени материјал, разговарајте о томе шта сте одатле сазнали о Јехови. Подстакни особу да сваки дан чита Библију и да му се често моли (1Со 5:17; Ја 4:8).

  • Подстакни особу с којом проучаваш да постави себи за циљ да се преда Јехови и крсти. Помози јој и да постигне мање циљеве, на пример, да коментарише на састанцима или да сведочи комшијама и колегама. Задржи на уму да Јехова никога не присиљава да му служи. То мора да буде лична одлука (Пз 30:19, 20).

  • Мотивиши је да промени код себе оно што није у складу с Јеховиним мерилима да би могла да се крсти (Псл 27:11). Пошто су неке црте личности и навике дубоко укорењене, можда ће јој бити потребна твоја помоћ како би скинула стару и обукла нову личност (Еф 4:22-24). На пример, можеш размотрити с њом неки чланак из рубрике „Библија мења животе“, из Стражарске куле.

  • Говори јој о лепим стварима које си доживео јер служиш Јехови (Ис 48:17, 18).