Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  Број 1/2017.

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ УЖИВАТИ У ЧИТАЊУ БИБЛИЈЕ?

Како читање учинити занимљивијим?

Како читање учинити занимљивијим?

Да ли ће вам читање Библије бити досадно или занимљиво зависи од тога како му приступате. Погледајте шта можете учинити да бисте нашли ужитак у томе.

Набавите поуздан и савремен превод. Ако читате превод пун слабо познатих или застарелих речи, тешко да ћете уживати у њему. Потражите превод који је лако разумљив и савремен, али и прецизан. *

Искористите предности савремене технологије. У данашње доба, Свето писмо се може наћи не само у штампаном већ и у електронском облику. Оно се може читати онлајн, а може се и преузети на компјутер, таблет или паметни телефон. Савремена технологија пружа додатне могућности за истраживање. Примера ради, лако се могу пронаћи стихови који говоре о истој теми или се упоредити разни библијски преводи. На неким језицима постоји и аудио-издање Библије. Многи воле да га слушају док путују, обављају кућне послове и слично. Одаберите оно што вама одговара.

Додатно истражујте. Много тога је осмишљено да нам олакша истраживање Библије. Ту су, на пример, географске  карте библијских предела, које вам омогућавају да стекнете представу о томе где се неко библијско место налази или где су се одиграли догађаји о којима читате. Такође, многи библијски стихови се објашњавају у чланцима који излазе у овом часопису или на веб-сајту jw.org (у делу „Библијска учења“).

Имајте свој план читања. Ако вам је претешко да читате Библију редом, зашто не бисте почели с делом који вам се највише свиђа? Ако су вам занимљиве библијске личности, можете се усредсредити на њих. Пропратни оквир „ Упознајте библијске личности“ може вам дати неке идеје. А можда вам више одговара да Библију читате по темама или по хронологији догађаја. Испробајте нешто од предложеног.

^ одл. 4 Многи кажу да је превод Нови свет тачан, поуздан и лак за читање. Овај библијски превод, који су издали Јеховини сведоци, доступан је на више од 130 језика. Можете га преузети с веб-сајта jw.org или заједно са апликацијом JW Library. Ако више волите штампано издање, Јеховини сведоци вам га могу доставити на кућну адресу.

Сазнајте више

УОБИЧАЈЕНА ПИТАЊА

Да ли је превод Нови свет тачан?

Зашто се превод Нови свет разликује од других превода?