Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  децембар 2015.

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | БИБЛИЈА КЊИГА КОЈА СЕ МОЖЕ РАЗУМЕТИ

Зашто је корисно разумети Библију?

Зашто је корисно разумети Библију?

„Библија је веома позната књига из области религије. Али она потиче из друге културе и није толико важна за људе у Кини.“ (ЛИН, КИНА)

„Не могу да разумем ни свете списе хиндузима, а ја сам хиндус. Како онда да разумем Библију?“ (АМИТ, ИНДИЈА)

„Поштујем Библију као веома стару књигу и познато ми је да је бестселер. Али никада је нисам имала у рукама.“ (ЈУМИКО, ЈАПАН)

Многи људи широм света веома поштују Библију, то јест Свето писмо. Међутим, можда нису толико упознати са оним што у њој пише. То се без сумње може рећи за милионе људи у Азији, али и за многе који живе у земљама у којима се лако може доћи до Библије.

Имајући то у виду, можда се питате зашто би уопште требало да сазнамо нешто више о ономе што стоји у Библији. Уколико се будемо потрудили да је разумемо, њени савети нам могу помоћи да:

  • Будемо задовољни и срећни

  • Лакше решавамо породичне проблеме

  • Изађемо на крај с бригама

  • Имамо боље међуљудске односе

  • Добро располажемо новцем

На пример, Јошико из Јапана се питала о чему Библија говори и решила је да је прочита. Како је то утицало на њу? Рекла је: „Библија ми је помогла да пронађем сврху живота и да сазнам за дивну наду што се тиче будућности. Сада сам заиста срећна.“ Амит, чије су речи наведене на почетку чланка, одлучио је да размотри оно што пише у Библији. Он је рекао: „Одушевио сам се када сам видео да се у Библији налазе практични савети који могу свима бити од користи.“

Библија дубоко утиче на живот милиона људи. Да ли бисте и ви желели да сазнате нешто више о њој и испитате да ли вам њени савети могу користити?