Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  октобар 2015.

Питања и одговори

Питања и одговори

Да ли је могуће искоренити сиромаштво?

Како ће Бог искоренити сиромаштво? (Матеј 6:9, 10)

Сваке године милиони људи умиру због неисхрањености и болести, које су последица живота у крајњем сиромаштву. Премда су неки делови света развијени, добар део човечанства и даље живи у беди. Према ономе што каже Библија, сиромаштво је вековни проблем међу људима. (Прочитајте Јована 12:8.)

Да би се сиромаштво искоренило, свету је потребна власт која има моћ да праведно расподели материјална добра. Она такође треба да прекине ратове, који су један од главних узрока сиромаштва. Бог је обећао једну такву власт. (Прочитајте Данила 2:44.)

Ко може искоренити сиромаштво?

Бог је одредио да његов Син, Исус, влада над целим човечанством (Псалам 2:4-8). Исус ће избавити људе из сиромаштва и окончати насиље и угњетавање. (Прочитајте Псалам 72:8, 12-14.)

У Библији је проречено да ће Исус бити „Кнез Мира“ и да ће широм света успоставити мир. Људи ће се осећати сигурно, свако ће имати свој дом, посао који воли и довољно хране. (Прочитајте Исаију 9:6, 7; 65:21-23.)

 

Сазнајте више

СТРАЖАРСКА КУЛА

Шта ће Исус урадити у будућности?

Исус креће у акцију да оствари мир на земљи.

СТРАЖАРСКА КУЛА

Да ли ће на свету икада бити само једна власт?

Замислите мир и сигурност који би владали када би на свету била само једна власт. Зашто можемо веровати у Божје обећање да ће успоставити такву власт? Ко би био савршен владар?