Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  септембар 2015.

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ

Ко су Јеховини сведоци?

Ко су Јеховини сведоци?

„Годинама знам једног Јеховиног сведока, који се зове Мајк. Али увек сам се питала каква је то вера. Ко је Јехова? Зашто Јеховини сведоци не славе празнике? Да ли је Мајк у некој секти?“ (Беки из Калифорније)

„Када су комшије почеле да проучавају Библију с Јеховиним сведоцима, помислио сам: ’Зашто се зову Јеховини сведоци? Баш чудно име за религију!‘“ (Зенон из Канаде)

„Када су Сведоци почели да долазе код нас, моја жена и ја нисмо веровали да имају добре намере. Пекла нас је савест зато што нисмо ишли у цркву и мислили смо да они желе то да искористе. Такође смо сматрали да ако у својој цркви нисмо пронашли оно што смо тражили, онда то сигурно нећемо пронаћи ни у некој чудној секти, као што су Јеховини сведоци.“ (Кент из Вашингтона)

„Уопште нисам знала ко су и у шта верују.“ (Сесилија из Данске)

Вероватно сте и ви видели Јеховине сведоке док проповедају од куће до куће или на улици, нуде књиге и часописе и разговарају о Светом писму, то јест Библији. Можда сте и овај часопис добили од њих. Да ли се питате ко су заправо Јеховини сведоци? Да ли и ви размишљате попут неке од особа цитираних у уводу?

Ако имате нека питања о Јеховиним сведоцима, где бисте могли да пронађете одговоре? Како можете сазнати у шта они верују, како се финансира њихов рад и зашто вам долазе на врата или прилазе на улици?

Раније споменута Сесилија каже: „Доста сам читала о Јеховиним сведоцима на интернету. Такође сам чула неке гласине и причала с многима који имају предрасуде према њима. Зато сам стекла лоше мишљење о Сведоцима.“ Међутим, она је касније разговарала с њима и сазнала је оно што ју је занимало.

Тачне информације о Јеховиним сведоцима можете добити управо од њих (Пословице 14:15). У наредним чланцима овог часописа, који издају Јеховини сведоци, биће више речи о томе ко су они, у шта верују и зашто проповедају.