Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  септембар 2015.

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | КО СУ ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ?

Зашто проповедају?

Зашто проповедају?

Вероватно су Сведоци свима најпознатији по томе што проповедају — од куће до куће, на улици и на другим местима. Зашто они то раде?

Пре свега, да би одали част Богу и помогли другима да сазнају за његово име (Јеврејима 13:15). Они тиме показују да су послушни Исусу Христу, који је својим ученицима рекао: „Идите и стварајте ученике од људи из свих народа [...] учећи их да се држе свега што сам вам заповедио“ (Матеј 28:19, 20).

Поред тога, Јеховине сведоке мотивише љубав према људима (Матеј 22:39). Наравно, они знају да већина људи има своју религију и да није свако заинтересован за оно о чему говоре. Па ипак, сматрају да је оно што пише у Библији важно за свачији живот. Због тога ’без престанка поучавају и објављују добру вест о Христу‘, као што су то радили и хришћани из првог века (Дела апостолска 5:41, 42).

Социолог Антонио Кова Мадуро написао је да се „Јеховини сведоци веома труде и да су спремни на велике жртве [...] како би свети списи стигли до најудаљенијих делова света“. (венецуелански лист El Universal)

Многи људи читају литературу Јеховиних сведока. Такође, милиони радо проучавају Свето писмо с њима иако припадају другим религијама.

Можда имате и друга питања о Јеховиним сведоцима. Одговоре можете добити на неки од следећих начина:

  • Питајте неког Јеховиног сведока.

  • Посетите веб-сајт www.jw.org.

  • Дођите на састанак Јеховиних сведока. Улаз је бесплатан.

Сазнајте више

УОБИЧАЈЕНА ПИТАЊА

Да ли Јеховини сведоци верују да ће само они бити спасени?

Свето писмо објашњава ко ће добити прилику за спасење.

УОБИЧАЈЕНА ПИТАЊА

Да ли су код Јеховиних сведока и жене проповедници?

Коју улогу имају жене у проповедању добре вести широм света, које обављају Јеховини сведоци?