Зашто су у Светом писму записана пророчанства?

Шта је у Светом писму проречено за наше време? (Лука 21:10, 11)

У Светом писму је записано доста пророчанстава. Њихово испуњење доказује да је оно књига од Бога. Зашто то можемо рећи? Зато што ниједан човек не може тачно знати шта ће се догодити у будућности. (Прочитајте Исуса Навина 23:14 и 2. Петрову 1:20, 21.)

Пророчанства која су се испунила уверавају нас да Бог постоји (Јеврејима 11:1). Она нас такође уверавају да ће Бог ускоро учинити оно што је обећао. Дакле, захваљујући библијским пророчанствима имамо чврст разлог да се надамо бољој будућности. (Прочитајте Псалам 37:29 и Римљанима 15:4.)

Зашто су пророчанства значајна за нас?

Нека библијска пророчанства треба да нас подстакну да урадимо нешто конкретно. Ево једног примера. Када су хришћани из првог века видели да се испуњавају нека пророчанства, они су напустили Јерусалим. Касније је Јерусалим био уништен зато што већина људи није прихватила Исуса. Међутим, хришћани су већ били на сигурном, далеко изван Јерусалима. (Прочитајте Луку 21:20-22.)

Пророчанства која су се испунила потврђују да ће Божје Краљевство ускоро уклонити све људске власти (Данило 2:44; Лука 21:31). Зато је важно да дамо све од себе да би нас Исус Христ, Краљ ког је Бог поставио, тада поштедео. (Прочитајте Луку 21:34-36.)