Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  август 2015.

Питања и одговори

Питања и одговори

Који је смисао живота?

Да ли вам се чини да је живот прекратак?

Шта мислите, да ли је једини смисао у томе да се родимо, одрастемо, запослимо се, ступимо у брак, одгајимо децу и на крају остаримо и умремо? (Јов 14:1, 2). Библија показује да су многи мудри људи постављали то питање. (Прочитајте Проповедника 2:11.)

Има ли наш живот неки смисао? Да бисмо то сазнали, најпре морамо разумети како је настао живот. Размишљајући о томе колико су наш мозак и наше тело сложени и како дивно функционишу, многи су закључили да постоји мудар Створитељ. (Прочитајте Псалам 139:14.) Ако нас је он створио, сигурно је то учинио с неким разлогом. Уколико сазнамо који је то разлог, наш живот ће имати прави смисао.

Зашто су људи створени?

Бог је благословио први људски пар и дао им један предиван задатак. Он је желео да они напуне земљу својим потомством, да је претворе у рај и да вечно живе. (Прочитајте Постанак 1:28, 31.)

То се није одмах остварило јер су се људи побунили против њега. Ипак, Бог није дигао руке од нас, нити је одустао од онога што је желео да учини са земљом и људима. Библија нас уверава да ће се то сигурно испунити и да Бог ради на остварењу своје намере да спасе верне људе. Бог жели да и ви будете међу онима који ће живети онако како је он то првобитно замислио. (Прочитајте Псалам 37:29.) Из Библије можете сазнати шта треба да радите да бисте били међу њима.