Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  август 2015.

Питања и одговори

Питања и одговори

Који је смисао живота?

Да ли вам се чини да је живот прекратак?

Шта мислите, да ли је једини смисао у томе да се родимо, одрастемо, запослимо се, ступимо у брак, одгајимо децу и на крају остаримо и умремо? (Јов 14:1, 2). Библија показује да су многи мудри људи постављали то питање. (Прочитајте Проповедника 2:11.)

Има ли наш живот неки смисао? Да бисмо то сазнали, најпре морамо разумети како је настао живот. Размишљајући о томе колико су наш мозак и наше тело сложени и како дивно функционишу, многи су закључили да постоји мудар Створитељ. (Прочитајте Псалам 139:14.) Ако нас је он створио, сигурно је то учинио с неким разлогом. Уколико сазнамо који је то разлог, наш живот ће имати прави смисао.

Зашто су људи створени?

Бог је благословио први људски пар и дао им један предиван задатак. Он је желео да они напуне земљу својим потомством, да је претворе у рај и да вечно живе. (Прочитајте Постанак 1:28, 31.)

То се није одмах остварило јер су се људи побунили против њега. Ипак, Бог није дигао руке од нас, нити је одустао од онога што је желео да учини са земљом и људима. Библија нас уверава да ће се то сигурно испунити и да Бог ради на остварењу своје намере да спасе верне људе. Бог жели да и ви будете међу онима који ће живети онако како је он то првобитно замислио. (Прочитајте Псалам 37:29.) Из Библије можете сазнати шта треба да радите да бисте били међу њима.

 

Сазнајте више

Шта Библија заиста научава?

Шта ће Бог учинити за људе?

Да ли ће Бог остварити своју намеру да на земљи буде рај? Када ће то бити?

ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Шта је смисао живота?

Да ли сте се икада питали: ’Шта је сврха живота?‘ Сазнајте одговор из Светог писма.