Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  мај 2015.

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ДА ЛИ ЈЕ КРАЈ СВЕТА БЛИЗУ?

Како можемо преживети?

Како можемо преживети?

Из Светог писма сазнајемо да неки неће преживети крај: „Тада ће бити велика невоља какве није било од почетка света до сада [...] И кад се не би скратили ти дани, нико се не би спасао“ (Матеј 24:21, 22). Али Бог обећава да ће многи преживети: „Свет пролази [...] али онај ко врши Божју вољу остаје заувек“ (1. Јованова 2:17).

Шта треба да чинимо уколико желимо да преживимо крај овог света и да ’останемо заувек‘? Да ли можда треба да правимо залихе намирница или да се на неки сличан начин припремамо? Не треба. Библија нас саветује да се усредсредимо на нешто друго. У њој пише: „Пошто ће се то све тако распасти, нека ваша дела буду света и нека се по њима види да сте одани Богу, док очекујете и имате на уму Јеховин дан“ (2. Петрова 3:10-12). Из контекста можемо закључити да оно што ће се „распасти“, то јест што ће бити уништено, укључује искварене власти и све оне који подупиру њих уместо Божју власт. Јасно је да нас од таквог уништења не би могло спасти стицање материјалних добара.

Дакле, да бисмо преживели, потребно је да будемо одани Јехови Богу и да сазнамо како он жели да живимо (Софонија 2:3). Уместо да будемо попут већине људи који игноришу јасне доказе да живимо у једном посебном периоду, потребно је да ’имамо на уму Јеховин дан‘. Јеховини сведоци ће вам радо показати из Библије како можете преживети тај дан који ће ускоро доћи.