Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Питања и одговори

Питања и одговори

Како деца могу заволети Бога?

Помозите детету да упозна и заволи Бога преко онога што је створио

Да би заволела Бога, ваша деца се морају уверити да он постоји и да их воли. Што га боље познају, то ће га више волети (1. Јованова 4:8). На пример, треба да знају одговоре на следећа питања: Зашто је Бог створио људе? Зашто Бог допушта патњу? Шта ће Бог у будућности учинити за људе? (Прочитајте Филипљанима 1:9.)

Да би ваша деца заволела Бога, она морају видети да га и ви сами волите. Тада ће се и она вероватно угледати на вас. (Прочитајте Поновљене законе 6:5-7 и Пословице 22:6.)

Како можете допрети до срца своје деце?

Божја Реч је веома делотворна (Јеврејима 4:12). Зато помозите својој деци да се упознају са основним библијским учењима. Да бисте им притом допрли до срца, можете следити Исусов пример. Он је људима постављао питања, слушао их је и објашњавао им стихове из Светог писма. (Прочитајте Луку 24:15-19, 27, 32.)

Оно што је у Библији записано о томе како се Бог опходио с људима такође може помоћи деци да га упознају и заволе. Публикације које су намењене томе могу се пронаћи на веб-сајту www.jw.org (Прочитајте 2. Тимотеју 3:16.)