Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Питања и одговори

Питања и одговори

Да ли је Исус заиста ускрсавао мртве?

Исус је ускрснуо Лазара, који је четири дана био мртав

У Библији је записано да је Исус враћао мртве у живот. У њој се такође наводи где и када су се та ускрсења одиграла, што доказује да то нису измишљени догађаји. Ево једног примера. У лето 31. године н. е. мноштво људи је путовало са Исусом из Капернаума ка Наину. Кад су стигли до тог места, тамо су затекли још много људи и сви су они били очевици онога што се затим десило. Исус је ускрснуо младића, сина једне удовице. Можемо бити сигурни у то, јер је тај догађај записан у Божјој Речи, Библији, и одиграо се пред многим сведоцима. (Прочитајте Луку 7:11-15.)

Исус је такође ускрснуо свог пријатеља Лазара, који је четири дана био мртав. И том приликом је било много очевидаца и зато можемо веровати да се то заиста десило. (Прочитајте Јована 11:39-45.)

Зашто је Исус ускрснуо неке особе?

Исус је саосећао с другима и зато је ускрсавао мртве. Тиме је такође показао да је од свог Оца, који је створио живот, добио моћ над смрћу. (Прочитајте Јована 5:21, 28, 29.)

Тиме што је ускрснуо неке особе, Исус је пружио гаранцију да ће испунити сва своја обећања за будућност. Он ће ускрснути веома много људи, укључујући и „неправеднике“, то јест оне који нису знали истину о правом Богу. Они ће имати прилику да уче о Јехови Богу и да га заволе. (Прочитајте Дела апостолска 24:15.)