Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  новембар 2014.

Питања и одговори

Питања и одговори

Да ли је Исус заиста ускрсавао мртве?

Исус је ускрснуо Лазара, који је четири дана био мртав

У Библији је записано да је Исус враћао мртве у живот. У њој се такође наводи где и када су се та ускрсења одиграла, што доказује да то нису измишљени догађаји. Ево једног примера. У лето 31. године н. е. мноштво људи је путовало са Исусом из Капернаума ка Наину. Кад су стигли до тог места, тамо су затекли још много људи и сви су они били очевици онога што се затим десило. Исус је ускрснуо младића, сина једне удовице. Можемо бити сигурни у то, јер је тај догађај записан у Божјој Речи, Библији, и одиграо се пред многим сведоцима. (Прочитајте Луку 7:11-15.)

Исус је такође ускрснуо свог пријатеља Лазара, који је четири дана био мртав. И том приликом је било много очевидаца и зато можемо веровати да се то заиста десило. (Прочитајте Јована 11:39-45.)

Зашто је Исус ускрснуо неке особе?

Исус је саосећао с другима и зато је ускрсавао мртве. Тиме је такође показао да је од свог Оца, који је створио живот, добио моћ над смрћу. (Прочитајте Јована 5:21, 28, 29.)

Тиме што је ускрснуо неке особе, Исус је пружио гаранцију да ће испунити сва своја обећања за будућност. Он ће ускрснути веома много људи, укључујући и „неправеднике“, то јест оне који нису знали истину о правом Богу. Они ће имати прилику да уче о Јехови Богу и да га заволе. (Прочитајте Дела апостолска 24:15.)

 

Сазнајте више

ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Шта је ускрсење?

Можда ће вас изненадити ко ће све ускрснути у будућности.

Шта Библија заиста научава?

Да ли ћемо поново видети оне који су умрли?

Да ли вам је смрт однела неку драгу особу? Да ли је икада поново можете видети? Сазнајте шта Свето писмо говори о ускрсењу.