Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  октобар 2014.

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | БОЖЈЕ КРАЉЕВСТВО — ШТА ЋЕ УЧИНИТИ ЗА ВАС?

Зашто да размишљамо о Божјем Краљевству?

Зашто да размишљамо о Божјем Краљевству?

Милиони људи широм света полажу своје наде у Божје Краљевство, то јест Божје Царство. Они тиме следе пример Исуса Христа, који је своје следбенике поучио да се моле: „Да дође царство твоје; да буде воља твоја и на земљи као на небу“ (Матеј 6:10, Даничић–Караџић).

Иронично је што већина религија не придаје готово никакав значај Божјем Краљевству, иако се многи занимају за њега. Како је историчар Херберт Велс навео, вреди запазити да је Исусу било „веома важно [...] да говори о небеском Краљевству“, док је то учење „прилично неважно [...] за већину хришћанских цркава“.

За разлику од тих цркава, Јеховини сведоци стављају велики нагласак на Божје Краљевство. Запазите следеће: Наш главни часопис, који управо читате, излази на 220 језика. Са скоро 46 милиона штампаних примерака сваког издања, то је најтиражнији часопис на свету. Која је главна порука овог часописа? Одговор даје већ сам његов назив: Стражарска кула — гласник Јеховиног Краљевства.  *

Зашто се Јеховини сведоци толико труде да објављују Божје Краљевство? Један разлог је што верујемо да је то главна порука Светог писма, најважније књиге на свету. Штавише, уверени смо да је Божје Краљевство једино право решење за проблеме човечанства.

Указујући на Божје Краљевство, Јеховини сведоци настоје да следе Исусов пример. Док је био на земљи, Божје Краљевство је било најважније у његовом животу. То је такође била главна тема о којој је проповедао (Лука 4:43). Зашто је Исусу оно било толико важно? Да ли је важно и за вас? Позивамо вас да у наредним чланцима осмотрите шта Свето писмо каже о томе.

^ одл. 5 Јехова је Божје име, као што се може видети у Светом писму.